Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Καταγγελίες για τις συνθήκες στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία καταγγέλλει ότι ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα αντεργατικά εργαλεία που δίνει η κυβέρνηση στη μεγαλοεργοδοσία, με τις ΠΝΠ για τον κορονοϊό.

Αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, επισημαίνει ότι «οι εργοδοσίες, που έσπευσαν να φορτώσουν τα βάρη της πτώσης του τζίρου στους εργαζόμενους, δεν έδειξαν τα ίδια αντανακλαστικά στα μέτρα προστασίας. Προστατευτικά τζάμια δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά, οι εργαζόμενοι χωρίς ενημέρωση και εκπαίδευση, με μία μάσκα ανά βάρδια καλούνται να εξυπηρετήσουν τον όγκο των επισκεπτών, οι απολυμάνσεις των χώρων είναι ελλιπέστατες και όχι τακτικές».

«Τα αντεργατικά μέτρα δεν είναι προσωρινά», καταγγέλλει το Σωματείο και σημειώνει: «Οπως δεν καταργήθηκαν οι μνημονιακοί νόμοι με την έξοδο από τα μνημόνια, έτσι και μετά την πανδημία θα συνεχιστεί η επίθεση στα δικαιώματά μας. Η εργοδοσία του κλάδου και συνολικά οι εργοδότες θα επιχειρήσουν να μονιμοποιήσουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις. Για αυτό οργανωνόμαστε στα σωματεία, διεκδικούμε δικαιώματα, καταγγέλλουμε την έλλειψη μέτρων προστασίας, αξιοποιούμε την τεχνολογία, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, δίνουμε την ανακοίνωση του Σωματείου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ