Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση νοσοκομείων και μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Με καθημερινές Ερωτήσεις και Αναφορές στη Βουλή συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, μεταφέροντας οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας της επιδημίας, τις σοβαρές ελλείψεις σε μέσα προστασίας σε χώρους δουλειάς, τις διεκδικήσεις για αναβάθμιση των μονάδων Υγείας ώστε να προστατευτεί η ζωή του λαού.

Με Ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας, βουλευτές του ΚΚΕ μεταφέρουν αναλυτικά τα πολύ σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, περιοχές της οποίας άλλωστε είναι σε καραντίνα, σημειώνοντας πως η κατάσταση στις δομές Υγείας είναι δραματική.

Με βάση τα δεκάδες συκγκεκριμένα στοιχεία, οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν την κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει για να εξασφαλιστεί η πλήρης λειτουργία των δομών Υγείας στην περιοχή, για την επίταξη ξενοδοχείων ώστε να διαμένουν οι εργαζόμενοι από τις μονάδες Υγείας οι οποίοι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, όπως και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Με άλλη Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την επείγουσα ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ, ενώ η κλινική που αυτές τις μέρες διαμορφώνεται σε όροφο του κτιρίου θα στελεχωθεί από προσωπικό που δεν έχει λάβει εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει περιστατικά κορονοϊού. Η διοίκηση σχεδιάζει να λειτουργήσει η ΜΕΘ που υπάρχει στο νέο νοσοκομείο, όμως με αναισθησιολόγους που θα μετακινηθούν από το ΓΝΧ και με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε», ενώ μοιράζει χαρτιά στους νοσηλευτές συγκεντρώνοντας εθελοντές από το υπάρχον προσωπικό προκειμένου να στελεχωθεί η ΜΕΘ στο νέο νοσοκομείο, που κι αν ακόμα αυτό συμβεί η ΜΕΘ δεν θα μπορεί αντικειμενικά να λειτουργήσει ως τέτοια, κυρίως ελλείψει εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού. Σημειώνονται επίσης οι υπόλοιπες μεγάλες ελλείψεις, π.χ. στην κάλυψη των οργανικών θέσεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (οι κενές θέσεις αγγίζουν τις 210) και σε μέσα ατομικής προστασίας όπως μάσκες και γυαλιά, και ερωτάται η κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει για την ενίσχυση του νοσοκομείου, την εκπαίδευση του προσωπικού και την επίσπευση της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου.

Για τους απροστάτευτους εργαζόμενους σε Επισιτισμό - Τουρισμό

Στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού οι οποίοι είναι απροστάτευτοι από τα μέτρα αναστολής της λειτουργίας επιχειρήσεων στέκεται άλλη Ερώτηση του Κόμματος, που απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών. Οπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ: «Πολλοί από αυτούς δούλευαν σε ξενοδοχεία και catering ακόμη και 300 μέρες το χρόνο, με συμβάσεις μίας ημέρας ή μίας εβδομάδας μέσω εταιρειών ΕΠΑ ή εργολαβίας. Αυτές οι ελαστικές μορφές χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς δικαιώματα, είναι το αποτέλεσμα των ανατροπών που επιφέρατε στις εργασιακές σχέσεις ικανοποιώντας αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων». Τονίζεται ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αφορούν τους εργαζόμενους, αφού δεν εμφανίζονται ως «ενεργοί» στο σύστημα «Εργάνη».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν για να ενταχθούν όλοι όσοι δούλευαν με συμβάσεις μίας ημέρας και ορισμένου χρόνου στο μηχανισμό στήριξης, για να λάβουν όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι την αποζημίωση των 800 ευρώ, να υπάρξει μείωση του ενοικίου όπως προβλέπεται, καθώς και να ανασταλούν οι πληρωμές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, οι κατασχέσεις. Επίσης, να υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις να απασχολήσουν ξανά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και τη σύμβαση που είχαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί παιδιατρική περίθαλψη για όλα τα παιδιά της χώρας(2023-01-13 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η διεκδίκηση και να μη συμβιβαστεί ο λαός με το «ελάχιστο»(2021-03-19 00:00:00.0)
Εγκαίνια σε κρεβάτια ΜΕΘ με ...δανεικό προσωπικό(2020-10-20 00:00:00.0)
Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τις μονάδες Υγείας και τα γηροκομεία(2020-08-26 00:00:00.0)
Υπεκφυγές και ευχολόγια αντί μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας(2020-04-03 00:00:00.0)
Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να συγκαλύψει την κρατική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού(2020-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ