Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ» ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Καμία νέα δομή, ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά

«

Καμία νέα δομή, ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή, ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά πάνω στο νησί και να κλείσουν αυτές που υπάρχουν!», απαιτεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο Βοστάνειο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης με ανακοίνωσή της.

«Διά στόματος πρωθυπουργού ακούσαμε ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα για τη νέα κλειστή δομή στην Καράβα! Δήλωσε ότι τώρα τα σύνορα φυλάσσονται! Δηλαδή; Σταμάτησαν ή μειώθηκαν οι αφίξεις; Τότε γιατί ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο; Απαξιώνει να ακούσει τη φωνή του λεσβιακού λαού, που σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος του Μεταναστευτικού, αφήνοντας την υπόλοιπη Ελλάδα στην ασφάλεια της απόστασης! Του Λαού, με Λάμδα κεφαλαίο, που τάισε, έντυσε και φιλοξένησε τους χιλιάδες ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί μας!», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση». Και επισημαίνει ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος μαζί με τους κατοίκους της Μόριας. Εφτασε το Νοσοκομείο μας να εξυπηρετεί τον διπλάσιο αριθμό ασθενών, με το ίδιο και λιγότερο προσωπικό, και το μόνο που παίρνουμε από τους υπεύθυνους είναι υποσχέσεις για ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις. Αντιθέτως, αποδυναμωνόμαστε με τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων».

Τέλος, καλεί τις κυβερνήσεις «να αναλάβουν πια τις ευθύνες τους! Είναι η ώρα που πρέπει να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους φορείς και τα σωματεία του νησιού, η ώρα που η φωνή όλων μας θα γίνει μία, για να απαιτήσουμε: Καμία νέα δομή, ούτε κλειστή ούτε ανοιχτή, ούτε στην Καράβα ούτε πουθενά πάνω στο νησί και να κλείσουν αυτές που υπάρχουν! Να καταργήσουν τη Συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας, που τους εγκλωβίζει στα νησιά μας! Πρέπει να σταθούμε απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, που θέλει να μετατρέψει το νησί μας σε μια απέραντη φυλακή ψυχών! Απέναντι στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που θέλουν να γίνουμε το πλυντήριο για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δημιουργούν οι δικοί τους πόλεμοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ