Τετάρτη 19 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΣΒΟΣ
Συλλαλητήριο αύριο ενάντια στις φυλακές της ΕΕ

INTIME NEWS

Σε παλλεσβιακό συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς καλεί αύριο η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, «μπροστά στις εξελίξεις και στους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό που είναι σε αντίθεση με το τι πραγματικά θέλει και έχει εκφράσει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Λέσβου».

Κύρια αιτήματα του συλλαλητηρίου: Να μη γίνει κανένα νέο κέντρο πάνω στο νησί, ούτε κλειστό - ούτε ανοιχτό, να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων hot spot, να μη μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ψυχών, να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο «καλεί τα σωματεία - μέλη του, τους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς, αγροτικούς, πολιτιστικούς - αθλητικούς, γυναικείους, νεολαιίστικους και τοπικούς φορείς του νησιού μας να συμμετέχουν, ακόμα και να συνδιοργανώσουν το συλλαλητήριο με τα παραπάνω αιτήματα».

«Είναι τώρα η ώρα», καταλήγει, «να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το αίτημα: Ούτε στον Καρά Τεπέ, ούτε στη Βάστρια ούτε και πουθενά - στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».

Στο μεταξύ, αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η σχετική απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ξεκίνησε η προθεσμία των 30 ημερών προκειμένου να προχωρήσει η ενοικίαση εκτάσεων γης που ανήκει σε 13 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δημοσιευθείσα απόφαση και οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για το χτίσιμο της νέας κλειστής δομής της ΕΕ για τους ξεριζωμένους «στην περιοχή Βάστρια (Πλάτη) μεταξύ των διοικητικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου».

Οπως αναφέρεται στην απόφαση της υπηρεσιακής γραμματέως Φ. Κουλούρη, «οι κύριοι των γεωτεμαχίων καλούνται εντός προθεσμίας 30 ημερών να υποβάλουν στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ