Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ
Κινδυνολογία, αθλιότητες και «επίδειξη πυγμής» για την υλοποίηση της απαράδεκτης πολιτικής της

Eurokinissi

«

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το μήνυμα έχει σταλεί προς όλους και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα». Αυτό τόνισε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λίγες μόλις ώρες μετά την «απόβαση» των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής στα νησιά, σε μια «επίδειξη πυγμής» για την υλοποίηση του αντιδραστικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.

Κάνοντας παράλληλα ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προβλέπει η κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, την οποία υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και εφαρμόζει η σημερινή, θα συνεχίσει την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, «κωφεύοντας» στα αιτήματα των νησιωτών για άμεσο απεγκλωβισμό τους και κλείσιμο «ανοιχτών» και «κλειστών» κέντρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να παρουσιάσει ως μονόδρομο την πολιτική αυτή λέγοντας: «Δεν μπορεί να κλείσουν οι υφιστάμενες δίχως να φτιαχτούν νέες. Και βέβαια δεν μπορεί να μην υπάρχει στα νησιά καμία δομή. Είναι πρακτικά αδύνατο κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει άλλη οδός παρά μόνο η υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου. Και βασικός άξονας του σχεδίου αυτού είναι η κατασκευή των κλειστών δομών».

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι οι κλειστές δομές «είναι πρωτίστως προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», καταφεύγοντας σε επιχειρήματα που τρέφουν ρατσισμό και μισαλλοδοξία, τύπου «θα περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας και θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Κανένας δεν θα μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει, αλλά μόνο κατόπιν σχετικής άδειας. Και από την άδεια αυτή θα εξαιρούνται όσοι έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά, όσοι είναι προς επιστροφή και όσοι είναι νέες αφίξεις. Επιπλέον, οι δομές θα είναι κλειστές το βράδυ», πρόσθεσε, ολοκληρώνοντας το κυβερνητικό ...όραμα για κέντρα - φυλακές.

Στον ίδιο καμβά της κινδυνολογίας και της στοχοποίησης, έφτασε να επιστρατεύσει και αθλιότητες όπως ότι «ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους ότι θέματα όπως ο κορονοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί "υγειονομική βόμβα"», την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση, στα βήματα των προηγούμενων, έχει αφήσει τα νησιά «γυμνά» από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για νησιώτες και πρόσφυγες.

Προς κάμψη των αντιδράσεων στα νησιά πέταξε και σαν τυράκι ότι «οι κλειστές δομές θα είναι μακριά από τον αστικό ιστό. Αυτό θα συμβάλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και την τόνωση της οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας των νησιών. Σημειώνεται ότι θα δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας καταστημάτων κοντά στις κλειστές δομές προκειμένου να εξυπηρετούνται οι διαμένοντες σε αυτές». Οπως και ότι «οι κλειστές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα».

Ερωτηθείς, τέλος, για την άγρια καταστολή σε βάρος των νησιωτών, επικαλέστηκε το περιλάλητο δόγμα «τάξη και ασφάλεια» λέγοντας ότι «όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες πρέπει πρώτα να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια», βάφτισε την εκτεταμένη καταστολή «μεμονωμένα και περιορισμένης έκτασης θέματα» και με θράσος την παρουσίασε περίπου ως... άμυνα της αστυνομίας λέγοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν απλώς αυθόρμητοι κάτοικοι, αλλά και κάποιοι άνθρωποι που είχαν ρουκέτες - ενδεχομένως λόγω του παραδοσιακού εθίμου στη Χίο - αλλά και μολότοφ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ