Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβερνητική δέσμευση για το CSCS μετά από παρέμβαση του Κόμματος

Το αίτημα των Ελλήνων οικοδόμων να τους δίνεται η δυνατότητα να δίνουν την εξέταση για την πιστοποίηση και έκδοση της πράσινης κάρτας του εργάτη (labourer) CSCS με τη βοήθεια μεταγλώττισης στα Ελληνικά μετέφερε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα το προωθήσει σε συνάντηση με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Θυμίζουμε ότι αυτό το αίτημα κατατέθηκε από εργάτες που ζουν στη Βρετανία στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΤΕ Δυτικής Ευρώπης του ΚΚΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το αίτημα αυτό το έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα 14/1. Και αναφέρει:

«Μετά την παρέμβαση του ΚΚΕ και σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτη, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το αίτημα των Ελλήνων οικοδόμων σε συνάντηση με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ΚΚΕ θα παρακολουθεί στενά τις σχετικές εξελίξεις, πιέζοντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των Ελλήνων εργαζομένων.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων στη Βρετανία και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

-- Καμία αλλαγή στις εργασιακές συνθήκες με αφορμή το Brexit. Παύση στην κατηγοριοποίηση εργαζομένων ανάλογα με τη χώρα καταγωγής τους.

-- Καμία αλλαγή στα δίδακτρα και στις συνθήκες σπουδών των Ελλήνων φοιτητών στα βρετανικά πανεπιστήμια.

-- Δημόσια ασφάλεια υγείας σε όλους. Οχι σε χαράτσια και υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλεια για την πρόσβαση σε δομές Υγείας.

-- Να μη γίνει καταγραφή των Ελλήνων μεταναστών και φοιτητών από την αστυνομία.

-- Κατοχύρωση των εισφορών στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

-- Να μην απαιτηθεί βίζα για τους Ελληνες μετανάστες και φοιτητές στη Βρετανία.

-- Καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για διαδικασίες ταυτοποίησης ή επαναβεβαίωσης του καθεστώτος παραμονής, εργασίας ή σπουδών».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org