Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Γενάρη 2020 - αριθ. φύλλου: 13422

Συμμετοχή σε αποστολή στα Στενά του Ορμούζ αποφάσισε η κυβέρνηση!

  • Δηλώνει έτοιμη να μετάσχει σε αποστολή και στη Λιβύη
  • ΚΚΕ για διάσκεψη Βερολίνου: Η ιμπεριαλιστική «ειρήνη» περιέχει το σπέρμα της κλιμάκωσης του πολέμου
  • Ενα ακόμα βήμα στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ κάνει η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που κυκλοφορούσαν από την προηγούμενη βδομάδα.
  • Την επικίνδυνη εξέλιξη ανακοίνωσε χτες το ΥΠΕΞ της Γαλλίας και επιβεβαιώνεται από αρμόδιες ελληνικές διπλωματικές πηγές.
  • Καμία σχέση δεν έχουν αυτές οι εξελίξεις με την «κατοχύρωση της ειρήνης και της ασφάλειας» και την «υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Αντίθετα, η χώρα γίνεται μαγνήτης κινδύνων, ενώ σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα μπαίνουν στο παζάρι ...για το καλό της ΝΑΤΟικής συμμαχίας.
  • Εντείνεται η προετοιμασία για συλλαλητήρια ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

ΣΕΛ.  3   -   5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συναγερμός!

Χωρίς πάτο είναι η κατρακύλα της εμπλοκής της χώρας και του λαού μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Την ώρα μάλιστα που όλα «φωνάζουν» ότι οι εξελίξεις στην περιοχή έχουν μπει σε ένα πολύ επικίνδυνο και επιταχυνόμενο «σπιράλ», η εμπλοκή αυτή παίρνει συνεχώς όλο και πιο «χειροπιαστά» χαρακτηριστικά.

Τελευταίος κρίκος στη μακρά αλυσίδα η χτεσινή ανακοίνωση - διαμέσου του γαλλικού ΥΠΕΞ - ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεισφέρει και με στρατιωτικές δυνάμεις στη νέα ιμπεριαλιστική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, στην μπούκα του κανονιού δηλαδή των ευρωατλαντικών σχεδίων ενάντια στο Ιράν, που δείχνει μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα την επικίνδυνη εμπλοκή για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει φρεγάτα που θα ενταχθεί στη δύναμη υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ», που θα βρίσκεται σε αποστολή τους επόμενους μήνες στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, για να περάσει στη συνέχεια το Σουέζ και την Ερυθρά Θάλασσα.

Αλλά και η δήλωση του ΥΠΕΞ την Παρασκευή, μετά από τη συνάντησή του με τον Λίβυο στρατάρχη Χάφταρ, ότι η Ελλάδα σκοπεύει να στείλει (ένοπλες) δυνάμεις στη Λιβύη, στο πλαίσιο όποιου «μηχανισμού εκεχειρίας» στήσουν οι Ευρωατλαντικοί, για να μοιράσουν τα ιμάτια της χώρας, αφού πρώτα τη διέλυσαν στα εξ ων συνετέθη.

Ολα αυτά, την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μόνο οι λεπτομέρειες μένουν για να σταλεί συστοιχία πυραύλων «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, ως μέρος της πυραυλικής ασπίδας αλλά και συνολικά ως κομμάτι των στρατιωτικών δυνάμεων και υποδομών που περικυκλώνουν το Ιράν και αποτελούν στηρίγματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στα σχέδιά τους απέναντι στους λαούς της περιοχής.

Και την ίδια ώρα που η «κορωνίδα» της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια, η «ανανεωμένη» Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, βρίσκεται από σήμερα προς συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε ένα ξέφραγο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο και το λαό μας ξεκάθαρα σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Η εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων σε εκτός συνόρων αποστολές, η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η βαθύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους σημαίνουν μόνο νέα δεινά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Καμία σχέση δεν έχει με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, της ασφάλειας και της σταθερότητας, όπως προκλητικά λένε. Το ακριβώς αντίθετο: Η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι ο λόγος της ανασφάλειας για το λαό, η πηγή των κινδύνων για την ειρήνη αλλά και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που κάνουν πλάτες στο σχεδιασμό αυτόν, με πρώτο πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Που όχι μόνο ως κυβέρνηση πήγε «σε άλλο επίπεδο» την εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προετοίμασε την επικίνδυνη Συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά και που επιχειρεί και ως αντιπολίτευση ξανά, με τάχα «προοδευτικό» και «αριστερό» μανδύα, να δώσει άλλοθι στην πολιτική της εμπλοκής που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Χαρακτηριστικό είναι το πώς υποδέχτηκαν τα στελέχη του τις ειδήσεις για βαθύτερη εμπλοκή, όπως π.χ. για την αποστολή «Patriot», «διαμαρτυρόμενοι» γιατί τάχα η εμπλοκή αυτή δεν θα είναι νομιμοποιημένη με την «ομπρέλα» της ΕΕ, του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ (!) κ.ο.κ. Αν η εμπλοκή βαφτιστεί «ειρηνευτική αποστολή», οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έχουν πρόβλημα. Αλήθεια, οι αποστολές με την «ομπρέλα» ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπου συμμετείχαν επί ημερών τους οι Ενοπλες Δυνάμεις, πού διασφάλισαν την ειρήνη και τη σταθερότητα; Στην Κεντρική Μεσόγειο όπου επιτηρούσαν τη διάλυση της Λιβύης; Μήπως στις συνεκπαιδεύσεις με το Ισραήλ; Μήπως στη ΝΑΤΟική αποστολή που οι ίδιοι κάλεσαν στο Αιγαίο για να ελέγχει τον ρου των ρωσικών πλοίων με πρόσχημα το Προσφυγικό;

Τα μυθεύματα των αστικών κομμάτων που καταρρέουν ξανά, η εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια που «φωνάζει» μεγάλους κινδύνους, πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση από τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να σημάνουν συναγερμό!

Στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας να ακουστεί από χιλιάδες: Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή! Να ξεκουμπιστούν οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ! Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟ
Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα

Τον Πύργο και την Πάτρα επισκέφτηκε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην πρωτεύουσα της Ηλείας μίλησε στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης - αναγνωστηρίου, που θα λειτουργεί στον ισόγειο χώρο των γραφείων της ΤΟ Ηλείας του Κόμματος, ενώ αργότερα μίλησε στη συνεστίαση της ΚΟ Αχαΐας, στην Πάτρα.


ΣΕΛ.  13  -  15


ΚΚΕ
Κυβερνητική κοροϊδία για τους μισθούς βαφτίζει αύξηση το «πάγωμα»!

ΣΕΛ.  12
ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Γύρισε στη δουλειά νικητής μετά από πολυήμερο αγώνα!

ΣΕΛ.  12
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη συναυλία καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Την Κυριακή 26 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», στη Νίκαια


ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ
Tα τραγούδια του θα μας συντροφεύουν πάντα

ΣΕΛ.  27
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Στους δρόμους του αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Στήνουν μπλόκα σε κομβικά σημεία της Θεσσαλίας στις 27 Γενάρη


ΣΕΛ.  17
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη προσπάθεια της Περιφέρειας να καπελώσει τη λαϊκή διαμαρτυρία με αντιδραστικά ρατσιστικά συνθήματα

ΣΕΛ.  19

Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ