Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Οι αναφορές στην «ειρήνη» και την «ασφάλεια» έχουν ως μοναδικό περιεχόμενο τη συνοχή της ΝΑΤΟικής συμμαχίας

Σε σχόλιό του για την επιστολή του Μ. Πομπέο στον Κυρ. Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η επιστολή Πομπέο, που απεστάλη για να στηρίξει την ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, την οποία προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επικυρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, το μόνο που επιβεβαιώνει είναι η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή.

Αυτή η επιστολή όχι μόνο δεν προσφέρεται για υπερφίαλους πανηγυρισμούς, στους οποίους επιδίδεται η κυβέρνηση, αλλά αναπαράγει τη γνωστή στάση "Πόντιου Πιλάτου" που τηρούν οι ΗΠΑ σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Αυτή η στάση κρύβεται πραγματικά πίσω από τις αναφορές στην "ειρήνη" και την "ασφάλεια", που ως μοναδικό περιεχόμενο έχουν τη συνοχή της ΝΑΤΟικής συμμαχίας.

Οι δε παραλληλισμοί που έκανε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ανάμεσα στην επιστολή Πομπέο και σε άλλη παλιότερη του Κίσινγκερ από τη δεκαετία του '70, μόνο ανησυχία μπορούν να δημιουργήσουν, όταν είναι γνωστός ο βρώμικος ρόλος του Κίσινγκερ στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού, όπως και του κυπριακού λαού κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά κι άλλων λαών του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ