Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Το ΚΚΕ σαλπίζει συναγερμό για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου

Την απροκάλυπτη κοροϊδία και ανοιχτή πρόκληση προς το λαό, της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων που ταυτίζουν την αμυντική θωράκιση της χώρας και την προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων με την ύπαρξη και επέκταση των στρατιωτικών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στα διάφορα ιδεολογήματα περί «Ελλάδας πυλώνα σταθερότητας».

Οπως ανέφερε, η ιστορία των αμερικανικών, ΝΑΤΟικών βάσεων «είναι συνδεδεμένη με πολλαπλά εγκλήματα, με δολοφονίες ολόκληρων λαών, με διάλυση χωρών, με οργάνωση πραξικοπημάτων, με εξαπόλυση βρώμικων πολέμων. Γι' αυτό και σε όλη την ανθρωπότητα, όσοι στέκονται όρθιοι, τις ονομάζουν "βάσεις του θανάτου"».

Εδειξε με παραδείγματα (συμφωνίες, διευκολύνσεις, ακόμα και συμμετοχή σε πολεμικές επεμβάσεις σε βάρος χωρών π.χ. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν Συρία κ.λπ.) ότι την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «αμυντική πολιτική της Ελλάδας» και για «πυλώνα σταθερότητας», έχουν μπλέξει το λαό και τη χώρα μέχρι το λαιμό στην προώθηση των εγκληματικών αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις «και από το Ιράν, που μας φτάνει στη Θεσσαλονίκη με τους πυραύλους και από τη Ρωσία, ότι οι αμερικανοΝΑΤΟικές και στρατιωτικές βάσεις θα αποτελέσουν στόχο».

Ενώ σχολιάζοντας και το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάει και στα Στενά του Ορμούζ και στη Λιβύη, διερωτήθηκε: «Αλήθεια, αυτός είναι πυλώνας σταθερότητας ή πολεμικός πυλώνας εξυπηρέτησης των σχεδίων των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών και, βέβαια, ελληνικών συμφερόντων, που θέλουν να πάρουν μέρος στο μοίρασμα;».

«Για ποια ειρήνη, εθνική άμυνα μιλάτε», πρόσθεσε, «όταν οι βάσεις είναι κράτος εν κράτει, όταν σε στιγμές κρίσης μπορούν με τον έλεγχο των επικοινωνιών από τις ΗΠΑ, τον έλεγχο των λογισμικών των αεροπλάνων, που τον δίνετε με αυτήν τη Συμφωνία, να παραλύσουν τη δική μας στρατιωτική μηχανή, μπορούν να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα και θα το κάνουν και το έχουν αποδείξει με την εισβολή στην Κύπρο; Μιλάτε για ειρήνη και συνεργασία και έχει σφαχτεί όλη η περιοχή. Υπάρχουν εκατομμύρια νεκροί γύρω μας», σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα από κάθε άποψη» την αποστολή στη Σαουδική Αραβία πυραύλων «Patriot» που προετοιμάζει τώρα η κυβέρνηση.

«Ανεξάρτητα από το συσχετισμό των δυνάμεων, δεν μπορείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό να γίνει φιλο-αμερικανός, εννοώ με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και με τις βάσεις του θανάτου. Το ΚΚΕ σαλπίζει συναγερμό. Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να φύγουν οι βάσεις και να υπάρξει μια άλλη κοινωνία, όχι του πολέμου, αλλά της ειρηνικής συμβίωσης των λαών», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ