Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να αποσυρθεί η επικίνδυνη Συμφωνία!

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, αφού χαρακτήρισε τη Συμφωνία «πολύ επικίνδυνη», επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρώμικη δουλειά, άνοιξε τον "Στρατηγικό Διάλογο" με τις ΗΠΑ, αναβάθμισε τη Σούδα και πρόσθεσε τις βάσεις drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την περικύκλωση της Ρωσίας. Η ΝΔ τις κατοχυρώνει με νόμο και πάει παραπέρα».

«Μετατρέπετε τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, βάζετε τις Ενοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία του εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, υπονομεύοντας την αποστολή τους. Ποιος μπορεί να τα ψηφίσει αυτά;», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η προειδοποίηση της Ρωσίας και του Ιράν πως θα χτυπήσουν με πυραύλους αμερικανικές βάσεις αν τεθεί ζήτημα ασφάλειας των χωρών τους έχει σημάνει συναγερμό. Υπάρχει οδυνηρή πείρα. Η Σούδα χρησιμοποιήθηκε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ, στη Συρία και τη Λιβύη. Στοχοποιείτε το λαό. Εξετάζετε ακόμα και την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στον Αραξο».

Επισήμανε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε 15 ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και ότι η Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ «ενισχύει τις πολεμικές υποδομές, στρατιωτικοποιεί τα Σώματα Ασφαλείας και προετοιμάζει το στρατό για την καταστολή διαδηλώσεων». Ακόμα, πως «ελληνική φρεγάτα θα ενταχθεί στη δύναμη υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Σαρλ Ντε Γκολ" και τώρα ετοιμάζεται η κυβέρνηση να στείλει στη Λιβύη αλλά και στα Στενά του Ορμούζ, στον Περσικό Κόλπο, στρατιωτικές δυνάμεις», για να προσθέσει: «Δουλεύετε στα κρυφά για να μεταφερθούν συστοιχία πυραύλων "Πάτριοτ" και το ανάλογο στρατιωτικό προσωπικό στη Σαουδική Αραβία».

Τόνισε πως «το ΚΚΕ σάς καταγγέλλει δημόσια. Οι κυβερνητικές κινήσεις με ευρωατλαντική προτροπή εμπλέκουν τη χώρα σε πολεμικές αναμετρήσεις και τα περί συμμετοχής σε "ειρηνευτικές αποστολές", με την κάλυψη του ΝΑΤΟ, της ΕΕ ή του ΟΗΕ, είναι αστεία προσχήματα. Εχετε αποκαλυφθεί. Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε "διαβολικά καλό" τον Τραμπ και ο κ. Μητσοτάκης τού είπε πως η κυβέρνηση "είναι προβλέψιμη και αξιόπιστη σύμμαχος των ΗΠΑ". Διαχρονικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχετε αναλάβει μεγάλες δεσμεύσεις, παίζετε το αισχρό παιχνίδι των ανταλλαγμάτων και ρίχνετε τη χώρα στη φωτιά.Τα δίνετε όλα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς εκτελεστές».

«Ο λαός μας όμως δεν ξεχνά» τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ «για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο, την τουρκική εισβολή και κατοχή. Και σήμερα δουλεύουν μαζί με την ΕΕ νέες διχοτομικές λύσεις, όπως με το σχέδιο Ανάν το 2004», συνέχισε.

Ο Γ. Μαρίνος επισήμανε πως την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, δίνει 4,3 δισ. ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. «Η καπιταλιστική ανάπτυξη και η μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο συναντιόνται με τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των οικονομικών ομίλων και τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», υπογράμμισε.

«Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική και δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντά τους. Η εργατική τάξη, οι πολλοί στην εξουσία, αφέντες στον πλούτο που παράγουν. Κοινή πάλη του λαού μας με τον τουρκικό, με τον κυπριακό λαό, με τους λαούς της περιοχής, και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις», σημείωσε, για να προσθέσει ότι εκατοντάδες μαζικοί φορείς απαιτούν την ακύρωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, οργανώνουν μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις τη μέρα που θα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής αυτό το κατασκεύασμα και οι αγώνες θα συνεχιστούν, για να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας, να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λιμάνια φιλίας των λαών, όχι ορμητήρια των ιμπεριαλιστών(2021-03-24 00:00:00.0)
Απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς(2020-04-22 00:00:00.0)
Να καταγγελθεί τώρα η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις(2019-09-27 00:00:00.0)
Καλεί σε επαγρύπνηση(2017-09-19 00:00:00.0)
Ορκος πίστης του Καμμένου στους ιμπεριαλιστές στο Ταλίν(2017-09-09 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2014-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ