Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Αυτοί είναι οι αντισυμβαλλόμενοί σας και γνωρίζετε το κάθε τους έγκλημα

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης σημείωσε ότι στο προοίμιο της Συμφωνίας, η οποία υπογράφτηκε για πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται από τις αστικές κυβερνήσεις, γίνεται λόγος για το δικαίωμα των συμβαλλόμενων χωρών «στην ατομική και συλλογική άμυνα, σχέσεις συνεργασίας και αφοσίωση στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής προόδου».

Οπως επισήμανε, προφανώς είναι αυτές ...«οι αρχές» που, για παράδειγμα, «κάλυψαν τη ρίψη των βομβών στη Γιουγκοσλαβία με 36.000 περίπου αεροπορικές εξόδους, με κάθε έξοδο αεροσκάφους υπογεγραμμένη και εγγεγραμμένη από τον Ελληνα εκπρόσωπο στην ιταλική βάση, κατ' εντολή του τότε υπουργού Εξωτερικών. Θυμάστε ποιος ήταν; Γεώργιος Παπανδρέου λεγόταν».

«Βομβαρδίστηκαν - πρόσθεσε - 200 γιουγκοσλαβικές πόλεις με εκατοντάδες χιλιάδες βόμβες. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, οι Αμερικανοί σύμμαχοί σας, αυτοί οι δολοφόνοι που συνειδητά σήμερα τους "ξεπλένετε", στους ίδιους βομβαρδισμούς έριξαν 36.000 δέσμες βομβών διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από διεθνείς συνθήκες. Την ίδια πρακτική ακολούθησε και ο στρατηγικός σας σύμμαχος, το Ισραήλ, το κράτος - δολοφόνος των Παλαιστινίων, ο τοποτηρητής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Στους βομβαρδισμούς της Γάζας του 2009 χρησιμοποίησαν εναντίον των παλαιστινιακών σφεντονών και απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου, τις βόμβες του αργού και βασανιστικού θανάτου». «Την ίδια πρακτική βίας και τρομοκρατίας χρησιμοποίησαν στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και πρόσφατα στο Ιράν», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτοί είναι οι αντισυμβαλλόμενοί σας και γνωρίζετε το κάθε τους έγκλημα».

Πρόσθεσε ότι με τη Συμφωνία, «πέραν της εγκληματικής για το λαό της Κρήτης, της Ελλάδας διεύρυνση της Σούδας, τους βάζετε πλέον και μέσα στις ελληνικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Οπου αυτοί επιλέξουν. Παραχωρείτε τα πάντα».

Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι την ώρα που «η τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται στην κορύφωσή της, με τα πολεμικά αεροσκάφη τους να προσπαθούν να κάνουν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου σουρωτήρι - ας είναι καλά αυτοί που με αυταπάρνηση φυλάνε τις εναέριες Θερμοπύλες», η κυβέρνηση «επιλέγει να στείλει μια συστοιχία αντιπυραυλικού συστήματος "Patriot" στη Σαουδική Αραβία. Από πού την αφαιρέσατε; Τι προστάτευε μέχρι σήμερα; Την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, κάποια νησιά, τα σύνορα της Ελλάδας;», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι «σε λίγες μέρες, λοιπόν, αυτή η ομπρέλα προστασίας της Ελλάδας θα φυλάει τα διυλιστήρια της "Aramco" στο Ριάντ».

Αντίστοιχα, ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό να πει από πού θα φύγουν τα στρατεύματα που ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση στην υπηρεσία του στρατάρχη Χάφταρ στη Λιβύη για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση βαφτίζει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού, όταν το 2011 η επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ίσως είχε άλλη τροπή αν η κυβέρνηση της ΝΔ και τότε δεν παραχωρούσε τη Σούδα προς διευκόλυνση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ