Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής

Στεφάνια στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη κατέθεσαν το μεσημέρι της Κυριακής αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και δεκάδες σωματεία και φορείς της πόλης, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ κατέθεσε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του Κόμματος, ενώ εκ μέρους της ΚΝΕ κατέθεσε ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Την ώρα της κατάθεσης, στην είσοδο της σχολής συγκεντρωμένα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δονούσαν την ατμόσφαιρα φωνάζοντας συνθήματα.

Προηγουμένως, στεφάνια κατέθεσαν αντιπροσωπείες από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ, την ΟΓΕ, την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πλήθος εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, όπως και το Συντονιστικό Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Η Θ. Καπέτη δήλωσε: «Το Πολυτεχνείο μάς καλεί να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στη συμμετοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Μας καλεί να οργανώσουμε, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας, ζώντας σε άθλιες συνθήκες. Να απομονώσουμε όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Μας καλεί επίσης να διαδηλώσουμε ενάντια στην κρατική καταστολή και στο δόγμα "νόμος και τάξη". Μαζικά, μαχητικά στους αγώνες που έρχονται και που θα είναι ακόμα πιο μεγάλοι και με μεγαλύτερη διάρκεια, με πείσμα, αφοβία και τόλμη, όπως το Πολυτεχνείο μάς δίδαξε, να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία που πραγματικά μας αξίζει να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ