Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ
Εντείνονται οι διεργασίες ενόψει Συνεδρίου

Εντείνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς εκφράζονται διαφορετικές απόψεις για τα επόμενα βήματα της εκτός του ΣΥΡΙΖΑ εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας.

Ο Π. Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στο «the caller.gr», κάνει λόγο για «συνέδριο - παρωδία» και «συνέδριο - "ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε"». Οτι σκοπός του συνεδρίου «είναι ένας: Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο μέσα στο Συνέδριο».

Προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει στο Συνέδριο πρόταση ψηφίσματος, όπου θα ζητά «τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, για να συζητηθούν και να αποφασιστούν» μεταξύ άλλων «η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ».

Απαντώντας από την πλευρά της ηγεσίας, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστοδουλάκης, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έφτασε στα όρια της πολιτικής αλλά και θεσμικής του επιβίωσης και σίγουρα όχι με δική μας ευθύνη (...) το πραγματικό ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε είναι το εξής: Ανοιχτό και ζωντανό ΠΑΣΟΚ μέσα από το Κίνημα Αλλαγής ή κλειστό ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς, λοιπόν, για να μην κλείσει το ΠΑΣΟΚ και μετατραπεί σε "εύκολα" διαχειρίσιμη σφραγίδα, είναι στρατηγική μας επιλογή να υποστηρίξουμε το πρώτο».

Αλλά και κεντρικά από το ΠΑΣΟΚ διακινείται ενημερωτικό σημείωμα, όπου τονίζεται ότι προηγήθηκαν ομόφωνες αποφάσεις στα κομματικά όργανα «ότι προχωράμε μπροστά με όχημα το ΚΙΝΑΛ», ότι «η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ ως κινητήριου μοχλού του ΚΙΝΑΛ είναι η αντικειμενικά μοναδική δυνατότητα για ένα ανοιχτό, ζωντανό ΠΑΣΟΚ» και ότι πρέπει να πούνε «όχι» «στον πολιτικό και οργανωτικό δυισμό».

  • Συζητήσεις και στο ...Ποτάμι. Το Πολιτικό Συμβούλιο του μορφώματος εισηγείται στους αντιπροσώπους του Ποταμιού που θα συνέλθουν την Κυριακή στην Αθήνα την αναστολή λειτουργίας του.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον «αφρό» οι αντιθέσεις με αφορμή το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ(30/10/2019)
Νέες αναταράξεις και εκκλήσεις για επιστροφή στο «brand name» ΠΑΣΟΚ(3/9/2019)
Επιταχύνονται οι διεργασίες(22/1/2019)
Πρόθυμοι για συμμετοχή σε κυβέρνηση στο όνομα της «σταθερότητας»(31/10/2018)
Ψίθυροι διάσπασης(13/6/2014)
Αλλη μια κερδισμένη μάχη για το portal του «902.gr»(13/4/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org