Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Ιδιαίτερα μαζική και με παλμό η συγκέντρωση

Η πορεία στην Πάτρα
Η πορεία στην Πάτρα
Μαζική και γεμάτη παλμό ήταν η πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, όπου από τα μπλοκ της νεολαίας αντηχούσαν σε όλη την πορεία συνθήματα όπως «Πήρανε το άσυλο, χτυπούν τους φοιτητές για να μπαινοβγαίνουν οι πολυεθνικές» και «Εξω τα ΜΑΤ απ' τις σχολές, το άσυλο ανήκει στους φοιτητές».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Παρίσης, οργανωτικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που κάλεσε: «Ανοίγουμε τον δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του '73. Τον δίκαιο αγώνα φοιτητών και εργαζόμενων στο Παράρτημα της Πάτρας τότε, τα βαμμένα με αίμα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου το '73, δεν μπορεί κανείς να τα σβήσει από τη μνήμη του λαού και της εργατικής τάξης».

Πολυπληθές και με παλμό ήταν το μπλοκ των Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ στην πορεία συμμετείχε σύσσωμη η δημοτική αρχή της Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Στεφάνια από τη δημοτική αρχή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής, κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Κατάθεση στεφάνων από τη δημοτική αρχή
Κατάθεση στεφάνων από τη δημοτική αρχή
Στη συνέχεια, στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.

Στην κατάθεση στεφανιών παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, Γιώργου Σαμούρη, 22χρονου φοιτητή της Παντείου, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16/11/1973.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ