Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση

Στη συζήτηση για «τα δικαιώματα του παιδιού επ' ευκαιρία της 30ής επετείου της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:

«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα: 250 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη εργάζονται παράνομα έως 500 χιλιάδες ανήλικοι, θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, προερχόμενοι από τρίτες χώρες. Στην Ελλάδα τα παιδιά που εργάζονται παράνομα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι από 16 ετών και πάνω δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Εκπαίδευση. Ούτε 15% των άνω των 3.000 προσφυγόπουλων στα ελληνικά νησιά φοιτούσαν σε σχολείο πέρυσι, ενώ στερούνται πρόσβασης σε στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και περίθαλψη.

Η επίκληση της Σύμβασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού από εκείνους που ευθύνονται για τη σημερινή βαρβαρότητα, από το σύστημά τους, συνιστά μέγιστη υποκρισία.

Σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία, η οποία γεννά διακρίσεις, φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και συνεχείς παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού, τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση.

Η αγωνιστική διεκδίκηση για πλήρη δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική ζωή, αποτελεί τη μόνη διέξοδο σήμερα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ