Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήθος κόσμου στον τριήμερο εορτασμό

Πλήθος εργαζομένων και νεολαίας, φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τίμησαν και φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την παρουσία τους στον τριήμερο εορτασμό στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων.

Τα συνθήματα «Εξω αι ΗΠΑ» - «Εξω το ΝΑΤΟ» βάφτηκαν και πάλι στην πύλη του Ιδρύματος, αναδεικνύοντας τα ιδιαιτέρως επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που οδηγεί το λαό στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Στεφάνια και λουλούδια κάλυψαν το μνημείο του Πολυτεχνείου και την αιματοβαμμένη πόρτα, ως φόρο τιμής στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και τα θύματα της χούντας.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν το μεσημέρι της Κυριακής, για να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού με το προσκλητήριο των νεκρών.

Στην εκδήλωση, εκ μέρους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - '74, μίλησε ο πρόεδρός του Σπύρος Χαλβατζής, που τόνισε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και το αντιιμπεριαλιστικό του περιεχόμενο και κατέληξε:

«Ο ΣΦΕΑ βγάζει συμπεράσματα από τον αντιδικτατορικό αγώνα του χτες, και ειδικά από τη κορυφαία αντιδικτατορική μαζική εξέγερση νεολαίας και λαού, το Νοέμβρη του 1973, για να δυναμώσει τον αγώνα του για το σήμερα και για το αύριο.


Γι' αυτό καλούμε το λαό και τη νεολαία να συνεχίσουν πιο δραστήρια και αποφασιστικά τον αγώνα τους σήμερα. Κόντρα στις δυσκολίες. Κόντρα στα εμπόδια, στο συμβιβασμό και στην καταστολή.

Γιατί ο Νοέμβρης έδειξε ότι αυτό που φαινόταν αδύνατο έγινε πραγματικότητα, όταν λαός και νεολαία αποφάσισαν και ξεπέρασαν το φόβο, την ηττοπάθεια, τη λογική του εφικτού, που καλλιεργούσαν οι δυνάμεις της δικτατορίας. Οταν ο λαός θελήσει και το αποφασίσει, όλα είναι εφικτά (...)

Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται για τη διεκδίκηση και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ