Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στη «ΣΕΛΟΝΤΑ»

Δυναμική κινητοποίηση το περασμένο Σάββατο στο συσκευαστήριο της εταιρείας στη Νέα Επίδαυρο

Από την παρέμβαση του Συνδικάτου το περασμένο Σάββατο
Από την παρέμβαση του Συνδικάτου το περασμένο Σάββατο
Την ανάκληση των πέντε απολύσεων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «ΣΕΛΟΝΤΑ» στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Επίδαυρο, μεταξύ αυτών και ενός εκλεγμένου συνδικαλιστή, διεκδικεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αργολίδας.

Το Σάββατο το Συνδικάτο προχώρησε σε κινητοποίηση στη μονάδα που βρίσκεται το συσκευαστήριο της επιχείρησης και κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για να γυρίσουν οι συνάδελφοί τους στη δουλειά. Απαντώντας στην αδιάλλακτη στάση της εταιρείας, ο εκπρόσωπος της οποίας επέμεινε στις απολύσεις, οι εργαζόμενοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην είσοδο της μονάδας για αρκετές ώρες.

Το προηγούμενο διάστημα μια σειρά εργαζομένων ανέδειξαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συνθήκες δουλειάς, στο πλαίσιο της εκλογής Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στην επιχείρηση. Οι απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων έγιναν στον απόηχο αυτών των καταγγελιών, προκαλώντας την παρέμβαση του Συνδικάτου, ενώ ακολούθησε μία ακόμα απόλυση, αυτήν τη φορά εργαζόμενου που είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Συνδικάτου, «τιμωρώντας» την αντίδραση στις άδικες απολύσεις συναδέλφων του.

Οσον αφορά την προσπάθεια της εταιρείας να δικαιολογήσει τις απολύσεις με την πρόφαση ότι «δεν έχει δουλειά», το Συνδικάτο απαντά πως πρόκειται για αστείες δικαιολογίες καθώς «ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών είναι από τους πιο δυναμικούς και εξαγωγικούς στη χώρα, η παραγωγή είναι σε ανοδικά επίπεδα με μεγάλες προοπτικές τα επόμενα χρόνια και είναι κυρίαρχη η θέση της χώρας στον κλάδο σε επίπεδο ΕΕ».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία «μονοπωλεί τον κλάδο», ενώ μετά την πρόσφατη συγχώνευση «ΣΕΛΟΝΤΑ», «ΝΗΡΕΑ» και «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ» ο όγκος της δουλειάς έχει αυξηθεί στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο. «Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι με τις συγχωνεύσεις που έγιναν δεν θα γινόταν καμιά απόλυση», σχολιάζει το Συνδικάτο και καταγγέλλει τόσο την προσπάθεια της εργοδοσίας να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας και δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης, όσο και τα σχέδια αντικατάστασης μέρους του σημερινού προσωπικού από εργολαβικά συνεργεία.

«Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζομένους του ομίλου στην Αργολίδα και σε όλη τη χώρα να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις. «Με μοναδικά μας όπλα την ταξική αλληλεγγύη και την απεργία διαλέγουμε το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας. Υπερασπίζουμε το ψωμί και το μέλλον των παιδιών μας. Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι συνάδελφοί μας. Νικάμε το φόβο, τους εκβιασμούς και τις απειλές. Σπάμε στην πράξη την τρομοκρατία!», σημειώνει και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στις γραμμές του και να κατέβουν σε απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ