Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή τα εγκαίνια του Μουσείου για τη δράση ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και ΔΣΕ

Από τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου
Από τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου
Την επόμενη Κυριακή 3 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο χωριό Καλλιθέα Πρεσπών, όπου θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου για τη δράση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Μουσείου, με την εθελοντική δουλειά συντρόφων και φίλων, βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Το Μουσείο έρχεται ως συνέχεια των Μνημείων που έχουν ήδη στηθεί από το ΚΚΕ σε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή, που έχει τη δική της ξεχωριστή Ιστορία και προσφορά στους αγώνες του λαού μας, σ' όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορικής του διαδρομής. Τα υλικά που φιλοξενεί το Μουσείο πιστοποιούν αυτή την ιστορική διαδρομή, από την έναρξη της τριπλής Κατοχής έως τις πρώτες προκηρύξεις για ξεσηκωμό από την αντιστασιακή οργάνωση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», την εμφάνιση των πρώτων ομάδων του ΕΛΑΣ, τη δράση των Λαϊκών Συμβουλίων σ' όλη την ελεύθερη περιοχή. Παρουσιάζονται μοναδικά ντοκουμέντα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, αλλά και το όργιο τρομοκρατίας που ακολούθησε σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών.

Ο επισκέπτης του Μουσείου θα μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα των μαχητών του ΔΣΕ που πήραν τη σκυτάλη από τους ΕΛΑΣίτες. Και να μάθει για τη ζωή στα χωριά της περιοχής, που όπως στην Κατοχή έτσι και στη διάρκεια της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ παρέμεναν ελεύθερα.

Λεωφορεία για την εκδήλωση


Για όσους ενδιαφέρονται να παραβρεθούν στην εκδήλωση, δρομολογούνται λεωφορεία από: Αμύνταιο (9 π.μ. από την πλατεία), Γρεβενά (8.30 π.μ. από το Ρολόι), Καστοριά (9.15 π.μ. από το πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς), Κοζάνη (8.30 π.μ. από κεντρική πλατεία), Πτολεμαΐδα (8.30 π.μ. από το δημαρχείο), Φλώρινα (9.30 π.μ. από παλιό πάρκο).



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ