Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΚΥΔΡΑΣ
Καταγγέλλει φραστική επίθεση φασιστοειδών σε εκλεγμένο της

Τη φραστική επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκύδρας. Ομάδα φασιστοειδών, με την ανοχή και των υπόλοιπων παρευρισκομένων στη διευρυμένη, ανοιχτή συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Δούμτσα Μαργαρίτη», απέτρεψε με κραυγές και απειλές τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από το να τοποθετηθεί.

Σχετικά με το γεγονός, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Εκπρόσωποι της κυβέρνησης με επικεφαλής τους βουλευτές της ΝΔ του νομού Πέλλας (Δ. Σταμενίτης - Β. Βασιλειάδης), οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (δημοτική αρχή και αντιπολίτευση), ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και εκπρόσωποι της εκκλησίας, κουβέντα δεν βρήκαν να πουν για τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους που γεννούν τις προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και άλλες χώρες. Αντίθετα, με τις τοποθετήσεις τους και τη στάση τους έμμεσα ή άμεσα "σιγοντάριζαν" τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές και φασιστικές απόψεις που ακούστηκαν από μερίδα παρευρισκομένων, χύνοντας το δηλητήριο του μίσους προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων».

Για την προοπτική διαμόρφωσης δομής φιλοξενίας στη Σκύδρα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζει έντονη ανησυχία για τις συνθήκες που θα προκύψουν, καθώς η τωρινή κατάσταση του πρώην στρατοπέδου δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις αναγκαίες κτιριακές υποδομές και συγκροτημένες υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης. Στη συνέχεια, τονίζει πως «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι εισβολείς στην Ελλάδα και αλλού, αλλά τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ σε βάρος μιας σειράς λαών (...) με τη συμμετοχή - συνενοχή και των ελληνικών κυβερνήσεων».

Επίσης, καλεί στην ανακοίνωσή της το λαό να δυναμώσει τον αγώνα του για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις «αποκρούοντας τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό» και διεκδικώντας, ανάμεσα σε άλλα: Να κλείσουν όλα τα απαράδεκτα hot spots στα νησιά και τον Εβρο, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, στην ηπειρωτική Ελλάδα για εξέταση των αιτημάτων τους και να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την δήμαρχο Σκύδρας(2022-11-22 00:00:00.0)
Με φασιστικά συνθήματα επιχειρούν να στρέψουν το λαό σε βάρος των ξεριζωμένων(2019-11-12 00:00:00.0)
Παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες στη Μαλακάσα(2016-12-06 00:00:00.0)
Για τη συνάντηση της δημάρχου με χρυσαυγίτη βουλευτή(2016-01-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων(2002-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ