Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ντοκουμέντο: Ο Μιχαλολιάκος υπερασπίζεται την ΤΟ Νίκαιας

Με την απολογία του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Πειραιά και νυν ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Ι. Λαγού, για τα κακουργήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής για εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, συνεχίζεται σήμερα η δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο Λαγός διορίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο από τον αρχηγό Μιχαλολιάκο. Επίσης, με εντολή αρχηγού είχε διοριστεί εκτός από περιφερειάρχης Πειραιά, «υπεύθυνος της οργάνωσης του κινήματος» πανελλαδικά, όπως προκύπτει από σχετικό βίντεο από τον σκληρό δίσκο Μιχαλολιάκου. Ο Λαγός ήταν ακόμα πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Εμπλέκεται και στις τρεις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις της ναζιστικής οργάνωσης, στη δολοφονία Παύλου Φύσσα, στη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και σε πολλές από τις συσχετιζόμενες, είτε ως ο περιφερειάρχης που ενορχήστρωσε και ενέκρινε τις επιθέσεις είτε ακόμα και ως αυτουργός όπως π.χ. «Συνεργείο», Μελιγαλάς, «Αντίπνοια» κ.ά.

Να σημειωθεί επίσης ότι το Σαββατοκύριακο η «ΕΦ.ΣΥΝ.» δημοσίευσε ντοκουμέντο και ανάρτησε σχετικό βίντεο με τα όσα έλεγε ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, για την ΤΟ της Νίκαιας λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα σε σχετική συνέντευξη στον ιδιοκτήτη του «Βεργίνα TV», Στ. Καλόγηρο. Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 26/9/2013, δύο μέρες πριν ασκηθεί η δίωξη και συλληφθούν ο Μιχαλολιάκος και τα άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης. Ο Μιχαλολιάκος υπερασπίζεται την οργάνωση της Νίκαιας, αρνείται ότι είναι «σκληροπυρηνική», αποκρούει ότι είναι «δυναμική» και διαψεύδει ότι έκλεισαν τα γραφεία της ή ότι κατέβηκαν οι πινακίδες της...

Διαψεύδονται έτσι από τον ίδιο τον αρχηγό τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες από τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης στις απολογίες τους αλλά και από κάποιους μάρτυρες υπεράσπισης, ότι δήθεν η ηγεσία έκλεισε μετά τη δολοφονία Φύσσα τα γραφεία της Νίκαιας αποδοκιμάζοντας τη δράση της και «διέγραψε» ή «απομάκρυνε» την τοπική οργάνωση...

Το σχετικό απόσπασμα: Ερώτηση: Κατεβάσατε τις ταμπέλες της οργάνωσης από τα γραφεία στη Νίκαια, κύριε Μιχαλολιάκο; Μιχαλολιάκος: Οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ερώτηση: Το κλείσατε το γραφείο σας; Μιχαλολιάκος: Οχι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ερώτηση: Η Νίκαια περιλαμβάνεται στους πιο σκληροπυρηνικούς... Μιχαλολιάκος: Οχι, αυτά όλα είναι μυθεύματα των δημοσιογράφων. (Η Νίκαια) είναι μάλιστα μια νέα τοπική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε μετά τις εκλογές. Ερώτηση: Μα τη χαρακτηρίζουν ως την πλέον δυνατή, δυναμική... Μιχαλολιάκος: Σας λέω εγώ. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Είναι μια συνήθης τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται μεταξύ άλλων, από τα όσα ακούστηκαν στη δίκη, ότι ο Παναγιώταρος στην απολογία του έκανε λόγο για κλείσιμο των γραφείων της Νίκαιας με συνοπτικές διαδικασίες από τον Μιχαλολιάκο, με τη φράση «τους εξαφανίσαμε», ο Παππάς επίσης δήλωσε ότι αποφασίστηκε την επόμενη μέρα παύση λειτουργίας της ΤΟ Νίκαιας. Από την πλευρά του, ο Μίχος, που έχει αποχωρήσει, υποστήριξε ότι είχε ζητήσει διαγραφές, αλλά δεν εισακούστηκε. Ενώ ο ίδιος ο πυρηνάρχης της ΤΟ Νίκαιας, Πατέλης, στην απολογία του ανέφερε ότι ούτε καν υπέστη επίπληξη από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής: «Το είχαν αναγνωρίσει ότι δεν έφταιγε η Τοπική», ανέφερε. Οπως επίσης είπε και για τη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λαγό στην οποία ο περιφερειάρχης τού λέει «Γιώργο, μένεις». Το σχετικό ντοκουμέντο έχει ακουστεί στη διαδικασία των αναγνωστέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ