Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
«Υπόσχεται» νέα κλοπή παλαιστινιακής γης

Ισραηλινός εποικισμός 2.500 σπιτιών στην καταπατημένη παλαιστινιακή Δυτική Οχθη

Copyright 2016 The Associated

Ισραηλινός εποικισμός 2.500 σπιτιών στην καταπατημένη παλαιστινιακή Δυτική Οχθη
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Νέο «λάδι στη φωτιά» που σιγοκαίει στην ευρύτερη Μέση Ανατολή έριξε χτες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοινώνοντας - μια βδομάδα πριν από τις εκλογές της 17ης Σεπτέμβρη - πως θα προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη και τους εβραϊκούς εποικισμούς στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Οχθη, εφόσον βγει νικητής από τις επικείμενες κάλπες.

«Μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα εφαρμόσω την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στη βόρεια Νεκρά Θάλασσα», είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στη Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ, αναφερόμενος σε μία περιοχή που αποτελεί περίπου το ένα τρίτο των εδαφών της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Ισχυρίστηκε τέλος ότι επιφυλάσσεται να εφαρμόσει προηγούμενη «δέσμευση» για προσάρτηση όλων των εβραϊκών εποικισμών σε όλη τη Δυτική Οχθη, μπροστά και στο «ειρηνευτικό» σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που αναμένεται μετά τις ισραηλινές εκλογές.

Η εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Χανάν Ασράουι, δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση «θα καταστρέψει κάθε ευκαιρία ειρήνης», καθώς είναι «καταφανής παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, καταφανής κλοπή γης, εθνοκάθαρση».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org