Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Υποσχέσεις Τζόνσον με κλειστή Βουλή...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

«Πάγος» στις συνεδριάσεις της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων έως τις 14 Οκτώβρη μπήκε χτες μετά από θυελλώδη μαραθώνια συνεδρίαση του Σώματος, στην οποία, μεταξύ άλλων, απορρίφθηκε ξανά νομοσχέδιο της κυβέρνησης για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών υπό τις έντονες αποδοκιμασίες της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο του Κοινοβουλίου, όπως και τις διαμαρτυρίες συγκεντρωμένων έξω από το κτίριο.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και η όξυνση της ενδοαστικής κόντρας για τη μέθοδο και τους όρους αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ δεν φάνηκε να πτοούν τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, που προτίμησε να επισκεφθεί δημοτικό σχολείο. Εκεί, είπε στους μικρούς μαθητές ότι είναι «μεγάλη ανοησία» ο χαρακτηρισμός του «αντιδημοκρατικού» που του προσδίδουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και τους διαβεβαίωσε ότι θα καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία για το Brexit και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Οκτώβρη.

Ο αρχηγός των Εργατικών, που είναι αξιωματική αντιπολίτευση, Τζέρεμι Κόρμπιν, σχολίασε: «Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί το λόγο ενός πρωθυπουργού που απειλεί ότι θα παραβεί το νόμο για να εφαρμόσει Brexit χωρίς συμφωνία. Οι γενικές εκλογές έρχονται αλλά δεν θα του επιτρέψουμε να υπαγορεύσει τους όρους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ