Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Ακτιβιστής της αντιπολίτευσης στο Βερολίνο

Διάβημα διαμαρτυρίας από την Κίνα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--

Κάλεσμα ενίσχυσης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που συνεχίζονται καθημερινά στο Χονγκ Κονγκ απηύθυνε χτες ο «ακτιβιστής» φοιτητής και στέλεχος του κόμματος Demosisto (που προτάσσει την περαιτέρω αυτονόμηση της περιφέρειας) Τζόσουα Γουόνγκ, από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση και συνάντησε μάλιστα τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας. Ο Γουόνγκ ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη από τους Γερμανούς επιστρατεύοντας αντικομμουνιστικά «επιχειρήματα», του τύπου «το Χονγκ Κονγκ είναι το νέο Βερολίνο». Σημειωτέον, φτάνοντας στη γερμανική πρωτεύουσα ο Γουόνγκ δήλωσε ότι θα συνεχίσει «τον αγώνα για ελεύθερες εκλογές».

Την έντονη αντίδραση της Κίνας εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χούα Τσουνίνγκ, λέγοντας ότι η χώρα της είναι «υπερβολικά ενοχλημένη και σφόδρα αντίθετη» με την άδεια που δόθηκε για την επίσκεψη του Γουόνγκ και τη συνάντησή του με τον Μάας. «Η Κίνα έχει ήδη πραγματοποιήσει αυστηρό διάβημα προς τη γερμανική πλευρά», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι το Χονγκ Κονγκ είναι μια εσωτερική υπόθεση και καμία ξένη κυβέρνηση, οργανισμός ή πρόσωπο δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει.

Στο ίδιο το Χονγκ Κονγκ, μαθητές Γυμνασίου συμμετείχαν τις τελευταίες μέρες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται καθημερινά, με συνθήματα όπως «Η επανάσταση των ημερών μας» και «Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ».

Στο μεταξύ, οι κυβερνήσεις της Κούβας και της Βενεζουέλας με ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «παρέμβαση των ΗΠΑ» στο Χονγκ Κονγκ, την οποία και καταγγέλλουν.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org