Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ
«Τρομοκρατική οργάνωση» το λόμπι των όπλων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η έξαρση των ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ και η αμέτρητη λίστα θυμάτων, συχνά από νεαρούς δράστες που προκαλούν μακελειά αγοράζοντας όπλα από σούπερ μάρκετ, προκαλούν αντιδράσεις και ενδοαστικές αντιπαραθέσεις με φόντο την επί δεκαετίες καλλιέργεια της οπλο-κουλτούρας στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της πόλης του Σαν Φρανσίσκο να χαρακτηρίσει «εσωτερική τρομοκρατική οργάνωση» το λόμπι της οπλοκατοχής και των πολεμικών βιομηχανιών, NRA, θεωρώντας πως προωθεί και καλλιεργεί την ένοπλη βία στη χώρα.

Το λόμπι, όπως αναμενόταν, κατέθεσε χτες αγωγή σε βάρος των αρμόδιων αρχών του Σαν Φρανσίσκο, με το επιχείρημα πως ο χαρακτηρισμός της οργάνωσης ως «τρομοκρατικής» περιορίζει τις μπίζνες εταιρειών που σχετίζονται μαζί του καθώς επιχειρείται να αποκλείονται από υπηρεσίες της πόλης.

Ψάχνουν αν είναι... μονοπώλιο η «Google»!

Ερευνα για το προφανές ανακοίνωσαν πως ξεκινούν συντονισμένα οι εισαγγελικές αρχές σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, ώστε να εξακριβώσουν εάν συνιστά... μονοπωλιακή δράση η σχεδόν διεθνής κυριαρχία της «Google» στο Διαδίκτυο σε δεκάδες τομείς.

  • Το ίδιο διάστημα, το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως διαπίστωσε μείωση του αριθμού των ασφαλισμένων Αμερικανών το 2018 παρά τους «ανθηρούς» δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας. Καταγράφει ότι τουλάχιστον 27,5 εκατ. άνθρωποι (8,5% του πληθυσμού) δεν είχαν πέρσι ούτε καν τη βασική ασφαλιστική κάλυψη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το ποσοστό αυτό είχε μετρηθεί στο 7,9% το 2017.

Αλλα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ καταγράφουν ότι το 11,8% των Αμερικανών ζουν σε συνθήκες φτώχειας ενώ το μέσο οικογενειακό εισόδημα παρέμενε σταθερό από το 2017 φθάνοντας περίπου τα 63.200 δολάρια.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org