Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Η Βολιβία ως φόντο του κάλπικου αφηγήματος περί «προόδου»

Χείρα βοηθείας στην προεκλογική εκστρατεία κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ και στην ενίσχυση των κάλπικων διλημμάτων περί «προόδου» και «συντήρησης» αναζήτησε ο Αλ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Τόσο στην εκδήλωση υποδοχής του το βράδυ της Πέμπτης όσο και την Παρασκευή στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός φλυάρησε περί κοινών αγώνων των «προοδευτικών δυνάμεων για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στην ακραία δεξιά, την καταπίεση και τον ολοκληρωτισμό», προσπερνώντας φυσικά τη σκληρή μνημονιακή πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου που άσκησε η κυβέρνησή του εμπλουτίζοντάς τη τώρα και με πρόσθετα «μνημονιακά» μέτρα, γεγονός για το οποίο διεκδικεί και τα εύσημα του κεφαλαίου και των εταίρων του σε κάθε ευκαιρία, όσο και τη συγκυβέρνησή του με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Αυγής», υποστήριξε ότι η διαφορά μιας προοδευτικής από μια νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τη φορολογία, είναι ότι η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση θέλει να μειώσει τη φορολογία των πλουσίων που είναι καταστροφική για τους πολλούς, λίγα μόλις 24ωρα αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το συντελεστή φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών από το 15% στο 10% και στη συνταγματική αναθεώρηση αρνήθηκε την κατάργηση του άρθρου που παρέχει φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές!

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη στη Βενεζουέλα, και στηρίζοντας την επέμβαση ΕΕ και ΗΠΑ στα εσωτερικά της ζήτησε να αποδεχθεί η εκλεγμένη κυβέρνηση του Ν. Μαδούρο να κάνει διάλογο με τον Χ. Γκουαϊδό με σκοπό τη διοργάνωση εκλογών, εξέφρασε «ανησυχία για την οικονομική και την ανθρωπιστική κρίση» και ανέφερε ότι «η μόνη προοπτική είναι ο διάλογος για να αποφευχθεί μια εμφύλια σύγκρουση» και για τη διενέργεια εκλογών που θα είναι «ελεύθερες και δημοκρατικές».

Το βράδυ της Πέμπτης, υποδεχόμενος τον Ε. Μοράλες στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο οίστρος του πρωθυπουργού τον οδήγησε να ρητορεύει περί «επαναστατικού ρεαλισμού» της «κυβερνώσας αριστεράς του 21ου αιώνα», βαφτίζοντας έτσι τις βρωμοδουλειές της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου, των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και παραδίδοντας μερικά ακόμα μαθήματα υποταγής στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ