Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σωτήρης ΜΑΤΣΑΝΗΣ

Συνταξιούχος φαρμακοποιός, πρώην Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

Σήμερα, καθώς η χώρα βιώνει ένα οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα, ο πολίτης διαπιστώνει πως δεν χωράει στο παρόν έτσι όπως το διαμόρφωσαν οι πολιτικές του κεφαλαίου, αλλά ούτε και έχει θέση στο αύριο που του ετοιμάζουν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω του «Καλλικράτη», λειτουργεί ως κομματικό, κυβερνητικό παρελκόμενο και ιμάντας μεταφοράς «άνωθεν» εντολών στις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτές τις εκλογές θα συγκρουστούν:

Από τη μια, οι δυνάμεις που συναίνεσαν, στήριξαν και εφάρμοσαν πολιτικές ξεπουλήματος της χώρας, που αντιμετωπίζουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ως ευκαιρία για μπίζνες, που κατεδάφισαν δικαιώματα, που διαμόρφωσαν εύφορο έδαφος για την εμφάνιση και νομιμοποίηση της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Και από την άλλη, όλοι εκείνοι που καθημερινά αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, σε μια μάχη επιβίωσης για τους ίδιους αλλά και τη χώρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι καινούριοι παπάδες με τις παλιές προσευχές

Η προσωπική εμπειρία με τη συμμετοχή μου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, στη συνέχεια οι τραγικές διαψεύσεις, με οδήγησαν σε αυτό που θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο από την αρχή. Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται και δεν αντιπαλεύεται με «αριστερούς» δεκάρικους. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί την αριστερά, το κάνει με μοναδικό στόχο να εγκλωβίσει και να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές δυνάμεις από τους πραγματικούς στόχους, που είναι η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, αλλά και για να πάρει το χρίσμα του καλού διαχειριστή των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή όμως η «αριστεροσύνη» του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον εμποδίζει να ψηφίζει και να εφαρμόζει μνημόνια, να υπηρετεί με ζήλο τα συμφέροντα της καπιταλιστικής ΕΕ, ούτε έχει πρόβλημα να συνεργάζεται όλο και πιο στενά με το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ. Αριστερά όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, σημαίνει σύγκρουση και αγώνας για το λαό και τις ανάγκες του, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επέλεξε τη συμμόρφωση και υποταγή στις επιταγές του κεφαλαίου.

Τέλος στις ψευδαισθήσεις. Για να αλλάξουν τα πράγματα και να βγούμε από τα αδιέξοδα είναι αναγκαία μια ριζική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων, υπέρ των συμφερόντων του λαού. Οι ερχόμενες περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές, κοινοβουλευτικές εκλογές είναι μια ακόμα ευκαιρία να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από διλήμματα και ψευδαισθήσεις. Μέσα στον καπιταλισμό δεν μπορούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού το βασικό πρόβλημα είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Με το ΚΚΕ λοιπόν στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές, απέναντι στους «γεωπολιτικούς μεντεσέδες» του «διαβολικά καλού» και τους υπάλληλους, υπηρέτες του κεφαλαίου. Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» απέναντι στην επέλαση, για άλλη μια φορά, των «ανεξάρτητων» που εναλλάσσονται, χρόνια τώρα, σε ρόλους και αξιώματα για να ξανασώσουν τον δήμο και την Περιφέρεια από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της μεγάλης ανατροπής, που θα ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον που θα μας χωράει όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ