Σάββατο 16 Μάρτη 2019 - Κυριακή 17 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τάσος ΜΑΣΤΟΡΙΔΗΣ

Διαιτητής, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Για μένα η σχέση μου με το ΚΚΕ έχει αρχίσει από τα γυμνασιακά μου χρόνια. Τότε που άρχιζα να καταλαβαίνω τα λόγια του σταφιδεργάτη πατέρα μου, που μας μιλούσε για την εργατιά, για τις αδικίες, την εκμετάλλευση που ο ίδιος ένιωθε στο πετσί του, για τα αδιέξοδα του πολιτικοοικονομικού συστήματος, για τους πολέμους, αλλά και για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Δεν ήξερε πολλά γράμματα ο κυρ Μήτσος. Ομως, αυτά που δεν μπορούσε να μας εξηγήσει με λόγια μας τα έλεγαν τα μάτια του, που έλαμπαν όταν μιλούσε με ευλάβεια θαρρείς για το Κου Κου Ε!

Αργότερα, όταν και εγώ ο ίδιος μπήκα στη βιοπάλη, πολύ γρήγορα και χωρίς κανένα δισταγμό, οργανώθηκα στο ΚΚΕ. Λόγοι όμως που είχαν να κάνουν με τη νεανική μου αδυναμία να οργανώσω τις σκέψεις μου και τις ευθύνες μου να συμμετέχω ως μέλος πλέον ενός κομματικού οργανισμού, έφεραν με το χρόνο την αδράνεια και ουσιαστικά την απομάκρυνσή μου από την οργανωμένη κομματική μου δράση.

Παρέμεινα όμως αταλάντευτα πιστός στα ιδανικά και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Πριν από λίγους μήνες είχα την τιμή να συμμετάσχω ως ηθοποιός στη θεατρικο-μουσική παράσταση που οργάνωσε η Περιοχή Ηρακλείου του Κόμματος για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Ο χαρακτήρας που έπρεπε να υποδυθώ ήταν ένας εργαζόμενος στα τρένα, γύρω στα 1930, ένας τροχιοδρομικός. Οι πρώτες λέξεις με τις οποίες άρχιζε ο μονόλογος ήταν... Είμαι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ... Και στη συνέχεια εξιστορούσε τη ζωή του με τις εξορίες και τις διώξεις, τις δικές του αλλά και του λαού μας.

Ταξίδεψα μέσα από αυτήν τη θεατρική παράσταση, μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους, στην ηρωική, τη μαρτυρική αλλά και συνάμα ανθρώπινη, ελπιδοφόρα και όμορφη πορεία του ΚΚΕ.

Το συγκλονιστικό αυτό ταξίδι, η επαφή μου με τους υπέροχους αυτούς ανθρώπους, είτε τα στελέχη του Κόμματος είτε τους ωραίους αυτούς άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς με όλη τη σημασία της λέξης, μου υπενθύμισαν ένα ανεκπλήρωτο καθήκον μου που περιμένει εδώ και χρόνια μέσα μου.

Αποφάσισα λοιπόν ότι τώρα ήρθε η ώρα. Η συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ πρέπει να εκφραστεί και στην πράξη. Η συμμετοχή μου στη «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφετηρία τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι για μένα τιμή και υπόσχεση να προσφέρω ό,τι μπορώ με την ιδιότητά μου ως εμπλεκόμενος στο χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, για τη διεκδίκηση και κατάκτηση στη δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και Πολιτισμό, των νέων, των εργαζομένων, των προσφύγων και γενικά των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας. Για έναν άλλο Αθλητισμό που θα εξυψώνει τον άνθρωπο και όχι στη βαρβαρότητα της εμπορευματοποίησης.

Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε να συστρατευτώ μαζί σας στα μεγάλα ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο, για τον κόσμο που μας αξίζει.

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή...», λέει ο ποιητής και σε αυτόν τον όμορφο και δύσκολο αγώνα δεν περισσεύει κανείς..!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org