Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ
Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού, να πάρει τη θέση του στον αγώνα με το ΚΚΕ

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την περασμένη Πέμπτη, δεύτερη μέρα της συζήτησης στη Βουλή

Από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη
Από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη
Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη.

Κι αυτό είναι το κύριο, το κρίσιμο ζήτημα και για τους δύο λαούς, και της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ.

Και αυτό είναι που γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποκρυφτεί από όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, εδώ μέσα.

Γιατί αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το «διαίρει και βασίλευε», για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα τους λαούς.

Γιατί αυτό είναι τελικά που καθορίζει και τα υπόλοιπα, τις αμφισημίες, τους απαράδεκτους συμβιβασμούς, τα «ήξεις - αφίξεις», δηλαδή όλα τα σπέρματα του αλυτρωτισμού που παραμένουν στη συμφωνία αυτή.

Αυτά ακριβώς είναι η μοναδική αλήθεια, κ. Τσίπρα, για να δανειστώ και λίγο το σύνθημα από το γνωστό σποτάκι σας, για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κι αυτή την αλήθεια επιδιώξατε από την πρώτη στιγμή, να την κρύψετε όχι μόνο εσείς αλλά και οι υπόλοιποι εδώ μέσα, με τις ευλογίες του Πάιατ.

Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία που υπογράψατε με τον Ζάεφ είναι μια συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.


Copyright 2019 The Associated

Εχει τη δική τους σφραγίδα, υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να μην αναφερθώ στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τα ίδια «κοράκια», για να σας θυμίσω ξανά πώς εσείς αποκαλούσατε τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, τους Ευρωπαίους μέχρι τις αρχές του 2015.

Και ας αφήσει αυτά που ξέρει ο μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρος σας, ο Καμμένος, ότι δήθεν «οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν πίεζαν γι' αυτή τη συμφωνία, αλλά η πρόταση ήταν του Κοτζιά» και ότι μόνο η ΕΕ, η Γερμανία ασκούσαν πιέσεις να υπογράψετε με τον κ. Ζάεφ!

Με κάτι τέτοια βέβαια γελάνε και οι πέτρες ακόμα!

Τη συμφωνία των Πρεσπών τη στήριξαν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Τραμπ, στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Τσίπρας ξέπλυνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Του ίδιου Τραμπ που στήνει τείχη και πυροβολεί μετανάστες από το Μεξικό. Που στηρίχτηκε από την Κου Κλουξ Κλαν. Μέχρι και ο Τζορτζ Μπους, ο μακελάρης της Μέσης Ανατολής, επιστρατεύθηκε.

Τη συμφωνία των Πρεσπών επέβαλε το ΝΑΤΟ, αυτός ο δολοφονικός οργανισμός που φούντωσε τις εθνικιστικές διαιρέσεις στην περιοχή, που ματοκύλισε τα Βαλκάνια δυο και τρεις φορές, επέβαλε την αλλαγή συνόρων.

Μάλιστα ο γγ του ΝΑΤΟ ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Ζάεφ για το αποτέλεσμα στη Βουλή των Σκοπίων, την ίδια ώρα που - επίσημα και ανεπίσημα - αξιωματούχοι του αλλά και πράκτορες διάφοροι αλωνίζουν όλα τα Βαλκάνια.


Τη συμφωνία των Πρεσπών στήριξαν η ΕΕ και οι ηγέτες χωρών της.

Πρώτη και καλύτερη η Μέρκελ, που ήρθε στην Ελλάδα για να σας δώσει συγχαρητήρια, να στηρίξει και προσωπικά εσάς κ. Τσίπρα, γιατί βγάλατε πέρα μια βρώμικη μεν αλλά δύσκολη αποστολή.

Κι από κοντά φυσικά ο Μακρόν, ο Γιούνκερ, ο Κουρτς, αυτός ο ακροδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας, που έστειλε μάλιστα και μήνυμα για τις θετικές προοπτικές της συμφωνίας των Πρεσπών!

Ακόμα και η κυβέρνηση Ερντογάν χαιρέτισε τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το κόμμα των Αλβανών στη FYROM, που ψήφισε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, έχει την ολόπλευρη στήριξη της Αγκυρας.

Ούτε είναι τυχαίο ότι την επόμενη μέρα της αποστολής της ρηματικής διακοίνωσης των Σκοπίων στην Ελλάδα, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Ντιμιτρόφ, συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Τσαβούσογλου.

Το άρθρο 2 «φωνάζει» ότι η συμφωνία είναι ΝΑΤΟική

Η συμφωνία που υπογράψατε κ. Τσίπρα, είναι ΝΑΤΟική και το «φωνάζει», από την αρχή κιόλας του κειμένου της.

Μόλις από το άρθρο 2 καταγράφονται αναλυτικά οι «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στους δύο ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ - ΕΕ, όπως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας.

Εδώ καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη τελικά στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, γι' αυτό το κραυγαλέο άρθρο της συμφωνίας δεν λέτε κουβέντα, ούτε εσείς κύριοι της κυβέρνησης ούτε οι κύριοι της ΝΔ και άλλων κομμάτων, που υποτίθεται ότι διαφωνείτε και λέτε ότι θα την καταψηφίσετε και αυτό θα κάνετε.

Γιατί κανείς σας δεν αμφισβητεί το στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Βαλκάνια, τον οποίο υπηρετεί αυτή η συμφωνία.

Μήπως αμφισβητεί η ΝΔ τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια;

Οχι βέβαια.

Μήπως το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα, οι βουλευτές που με ευκολία μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο;

Κανείς σας.

Μπορεί η ΝΔ με τη στάση της να ψαρεύει στα θολά νερά του αντιδραστικού εθνικισμού, να καλύπτει ακόμα και πλευρές της δράσης της Χρυσής Αυγής, όμως και τι δεν θα έδινε η δική της κυβέρνηση να ήταν ο «προτιμώμενος εταίρος» στην περιοχή, όπως λέει και ο λαλίστατος Αμερικανός πρέσβης Πάιατ.

Κι εσείς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνετε στο σημείο να λέτε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι απλά «μια διμερής συμφωνία με την ΠΓΔΜ», ότι «η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι επιλογή του λαού της γειτονικής χώρας»!

Πού τα πουλάτε αυτά; Πού τα λέτε αυτά;

Κι επειδή σίγουρα έχετε διαβάσει τη συμφωνία και φυσικά και το άρθρο 2, απλά λέτε ένα ακόμα ψέμα για να κρύψετε την ουσία.

Και για να έχουμε το καλό ερώτημα: Από πού προκύπτει ότι ο λαός της γειτονικής χώρας θέλει να μπει η χώρα του, στο ΝΑΤΟ;

Ξεχάσατε ότι ακόμα και στο δημοψήφισμα που στήθηκε με το ερώτημα «είστε υπέρ της εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία;» το ποσοστό αποχής ήταν στο 70%;

Βέβαια οι σύμμαχοί σας, οι ιμπεριαλιστές, έδειξαν πού την έχουν γραμμένη τη θέληση του λαού.

Αφού πρώτα κατέφυγαν σε πιέσεις, τελεσίγραφα, εκβιασμούς, παρεμβάσεις, στο τέλος αγνόησαν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που οι ίδιοι έστησαν, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν παντού και πάντα.

Η ένταξη, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, στις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις - δολοφόνους των οραμάτων και της θέλησης των λαών, σε όλες τις χώρες, ποτέ δεν είναι πραγματική επιλογή των λαών, αλλά είναι της αστικής τάξης, της άρχουσας τάξης της κάθε χώρας, για να υπηρετήσει τα δικά της ιδιοτελή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε αυτό που λέτε, και ο γειτονικός λαός επιλέξει - κάτω βέβαια από πιέσεις και εκβιασμούς - μία σε βάρος του επιλογή, να ενταχθεί σε μια τέτοια επιθετική στρατιωτική συμμαχία, την οποία θέλει η αστική τάξη εκείνης της χώρας, πώς εξηγείτε η δική σας κυβέρνηση, που αυτοαποκαλείται μάλιστα «αριστερή» και «προοδευτική», να σπρώχνει τον γειτονικό λαό σε αυτήν την επιλογή, στις ιμπεριαλιστικές αλυσίδες;

Γιατί αυτό κάνατε, και εσείς και φυσικά οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι.

Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν θα σταθεί δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ

Μάλιστα, μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο εδώ μέσα να μας πει ότι «η συμφωνία είναι και αντιιμπεριαλιστική», «προκαλεί ρήγμα - λέει - στον ιμπεριαλισμό»! Τόσο που «τα έκαναν πάνω τους» οι ιμπεριαλιστές...

Τι να πούμε; Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά! Γιατί από την επιστήμη και την Ιστορία έχετε πάρει βέβαια οριστικά διαζύγιο!

Κάποιοι και κάποιες, δεν θυμάμαι τώρα τα ονόματά τους, επικαλέστηκαν μάλιστα και το ΕΑΜ, λέγοντάς μας ότι η δική σας αριστερά παίρνει τη συνέχεια από εκείνη την περίοδο και γι' αυτό εντάσσετε τη συμφωνία των Πρεσπών σε αυτήν τη μεγάλη πορεία που έχετε διανύσει...

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, θα σας λέγαμε! Τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Το ΕΑΜ έγραψε ηρωικές σελίδες, γιατί ο αιμοδότης του, το ΚΚΕ, δεν υποτάχθηκε στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν ακολούθησε τις σειρήνες της αναγκαίας τότε προσαρμογής, που τότε καλούσαν το λαό να κάτσει στα αυγά του, γιατί, όπως έλεγαν, «οι χιτλερικοί ήρθαν για να μείνουν καιρό στην Ελλάδα», ότι «είναι ένας ανίκητος πανίσχυρος αντίπαλος»...

Και οι περισσότεροι βέβαια από όσους τα έλεγαν τότε αυτά, χωρίς να το καταλάβουν μάλιστα, κατάντησαν δοσίλογοι και προδότες, συνεργάτες, εταίροι της τριπλής κατοχής - γερμανικής, ιταλικής και βουλγάρικης.

Και σήμερα τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας τον ΔΣΕ, την εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ Μίρκα Γκίνοβα, Ειρήνη Γκίνη, ηρωίδα την οποία εκτέλεσαν τα δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα «made in USA», δηλαδή των Αμερικανών, αυτούς που εσείς προσκυνάτε εδώ μέσα σήμερα. Αίσχος! Τσιράκια είστε, τσιράκια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτοί είστε, έτοιμοι για τη βρώμικη δουλειά.

Είναι η ίδια λογική που και τώρα επιτάσσει την υποταγή στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, την υποταγή στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Πείτε λοιπόν καθαρά ότι εξυπηρετώντας τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης της Ελλάδας - που ενδιαφέρεται για επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα και όχι μόνο - κάνετε άλλον έναν επαίσχυντο συμβιβασμό, που μπορεί να στοιχίσει και στους δύο λαούς αλλά και ευρύτερα, κι αφήστε στην άκρη την ηρωική Ιστορία του λαού μας και τους τιμημένους νεκρούς μας.

Γιατί ξέρετε καλά, και το ξέρουν όλοι όσοι τώρα μας ακούν και όχι μόνο μέσα σ' αυτήν την αίθουσα.

Ολοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί σ' αυτόν τον τόπο.

Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν θα σταθεί δίπλα στη σημαία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Και σεις έχετε κάνει εδώ και καιρό την επιλογή σας!

Η κυβέρνησή σας, κ. Τσίπρα, έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, βέβαια επιδιώκοντας το αζημίωτο για εφοπλιστές, βιομηχάνους, μεγαλοεισαγωγείς- εξαγωγείς και άλλους.

Αυτό ακριβώς εννοείτε με τα περί «ηγετικού ρόλου σας στα Βαλκάνια».

Μάλιστα, η πρόσφατη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Εκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, πέρα από το γεγονός ότι θυμίζει παλιές σκοτεινές εποχές, επιβεβαιώνει πλήρως τον ρόλο που έχετε αναλάβει στην προώθηση αυτών των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Στην Εκθεση αναγνωρίζεται ρητά και κυνικά ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα.

Οτι «η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός Ελλάδας».

Οτι «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας, προσφέροντας επιπλέον τοποθεσίες εκτός του κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ομολογεί ότι «θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πειστεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής».

Τόσο «προοδευτική» είναι η πολιτική σας.

Αυτές οι ανατριχιαστικές επιδιώξεις πραγματικά της αμερικανικής πολιτικής δεν αμφισβητούνται από την κυβέρνηση, ούτε φυσικά από τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση μπλέκει τον λαό σε τεράστιους κινδύνους για χάρη του κεφαλαίου

Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι στα Βαλκάνια, αυτήν τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος πόλεμος, οικονομικός πόλεμος, για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς, ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο στρατιωτικών προετοιμασιών, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς.

Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να ανακόψουν, να προλάβουν τα σχέδια και την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας.

Για τα σχέδια της Κίνας στα Βαλκάνια, μάλιστα, μίλησε και η κ. Μέρκελ στην πρόσφατη επίσκεψή της.

Γι' αυτό βιάζονται για την ολοκλήρωση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στις ευρωατλαντικές δομές.

Η Ρωσία έχει ήδη σημαντικά ερείσματα στη Σερβία.

Γενικότερα, τα Βαλκάνια είναι προνομιακή αγορά, αλλά και πεδίο σκληρής διαπάλης για τη διέλευση ή όχι του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Και για την Κίνα, τα Βαλκάνια αποτελούν «κανάλι» για το «δρόμο του μεταξιού» προς την Ευρώπη, με την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την ανάπτυξη σιδηροδρομικών δικτύων της Σερβίας.

Η κυβέρνησή σας, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια και των υπολοίπων, βάζει σε τεράστιους κινδύνους το λαό μας, για χάρη τμημάτων του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου από τη ληστεία και εκμετάλλευση άλλων λαών, μήπως εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο και κέρδη.

Οι κίνδυνοι για τον λαό τον δικό μας αλλά και για τους λαούς των Βαλκανίων μεγαλώνουν.

Ιδιαίτερα τώρα που παρατηρείται μια μεγάλη κινητικότητα στο ζήτημα της αλλαγής συνόρων στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου προχωρά ήδη η ανταλλαγή εδαφών Σερβίας - Κοσσόβου.

Ομως, το «γαϊτανάκι» της αλλαγής συνόρων, εάν συνεχιστεί και μάλιστα στο όνομα της «διασφάλισης της ειρήνης, της ασφάλειας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να ναρκοθετήσει για άλλη μια φορά το μέλλον των λαών της Βαλκανικής.

Γιατί ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, συνολικά τα καπιταλιστικά κράτη, ανάλογα και με τη δύναμή τους, ποτέ και πουθενά δεν παραιτήθηκαν από το «διαίρει και βασίλευε».

Η επέμβαση του ΝΑΤΟ για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας άνοιξε το «κανάλι» εθνικισμών και αλυτρωτισμών

Οι υπόδικοι εγκληματίες χρυσαυγίτες και κάποιοι επίσης βουλευτές της ΝΔ, άλλων κομμάτων, βρήκαν την ευκαιρία για έναν ακραίο, απροκάλυπτο αντικομμουνισμό, αναφέροντας πετσοκομμένες, εκτός τόπου και τότε συνθηκών, κάποιες θέσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς στη δεκαετία του 1920.

Αναφέρθηκαν επίσης στον μακεδονικό προσδιορισμό της FYROM, στο πλαίσιο του ενιαίου γιουγκοσλαβικού κράτους, που όμως τότε δεν άφηνε περιθώριο αλυτρωτισμού επί της ελληνικής Μακεδονίας.

Πότε άνοιξε αυτό το κανάλι;

Πότε έγινε παράγοντας ανασφάλειας για τους λαούς και εμπλοκής σε νέα δεινά, αφού οι λαοί των Βαλκανίων είχαν ζήσει ήδη ειρηνικά για 40 χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;

Ολοι ξέρουμε ότι έγινε παράγοντας ανασφάλειας με τη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και μετά, που διαμέλισε την ενιαία Γιουγκοσλαβία από το 1990 έως το 1999.

Και σήμερα μεθοδευμένα προωθείται από διάφορους κύκλους το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», με πρώτο στάδιο την αλλαγή συνόρων ανάμεσα σε Κόσσοβο και Σερβία και σε συνέχεια την οικονομική και διπλωματική ενσωμάτωση του Κοσσόβου στην Αλβανία.

Ενέργειες που μπορεί να ανοίξουν και άλλες «πληγές» στη γειτονιά μας.

Τέτοιες πληγές ανοίγει και η ΝΑΤΟική συμφωνία που σήμερα θα ψηφίσει η κυβέρνησή σας, μαζί με κάποιους πρόθυμους συμμάχους σας, σε αυτό το αλισβερίσι που παρακολουθεί ο ελληνικός λαός αυτές τις μέρες.

Και το ποιηματάκι που κάθε τρεις και λίγο λέτε εσείς, αλλά και η ΝΔ, ότι δήθεν «η ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», κρατήστε το να το απαγγέλλετε στις δεξιώσεις της αμερικάνικης πρεσβείας, στα διάφορα σαλόνια των ΝΑΤΟικών.

Γιατί εδώ είναι Βαλκάνια! Δεν είναι παίξε γέλασε...

Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν πληρώσει με αίμα, ξεριζωμό, δυστυχία τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στους οποίους ενεργητικά συμμετείχε και το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος.

Εδώ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρωτοστάτησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στην επαναχάραξη συνόρων, στη διαμόρφωση κρατών - προτεκτοράτων.

Και τα περί ασφάλειας και ειρήνης καταρρέουν μπροστά στις μεγάλες επιθετικές στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ με δεκάδες χιλιάδες στρατού από όλες τις χώρες - μέλη του, ανάμεσά τους και από την Ελλάδα που γίνονται συνεχώς.

Γίνονται φύλλο και φτερό όσα λέτε, από τις ίδιες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που σύσσωμη η κυβέρνησή σας υπέγραψε, «αλά μπρατσέτα» μάλιστα με τους πρώην υπουργούς σας Εξωτερικών και Αμυνας, που σήμερα βρίσκονται μεταξύ τους στα μαχαίρια.

-- Αλήθεια, «για την ειρήνη και τη σταθερότητα» υπογράψατε το στόχο του ΝΑΤΟ για τα «τέσσερα τριαντάρια»; 30 μηχανοκίνητα τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης έτοιμα να αναλάβουν δράση εντός 30 το πολύ ημερών;

-- «Για την ειρήνη και τη σταθερότητα» υπογράψατε το δόγμα του ΝΑΤΟ για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα;

-- «Για την ειρήνη και τη σταθερότητα» ψηφίζετε τις αποφάσεις εντατικοποίησης της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, δίπλα στο ΝΑΤΟ;

Εμείς ξεκάθαρα λέμε και προειδοποιούμε ότι η ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή όχι μόνο δεν αποτελεί παράγοντα «σταθερότητας και ειρήνης», αλλά συνιστά μόνο επιτάχυνση της πολεμικής προετοιμασίας, μεγαλύτερη εμπλοκή σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι, απειλητικούς για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό λαό.

Οι αναφορές σε «μακεδονικό» λαό, «μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές αμφισβητήσεις

Ακριβώς επειδή η συμφωνία έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γι' αυτόν το λόγο παραμένουν σε αυτήν τα βασικά σπέρματα του αλυτρωτισμού.

Ξέρετε πολύ καλά πως οι αναφορές σε «μακεδονικό» λαό, «μακεδονική» ιθαγένεια και γλώσσα αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές αμφισβητήσεις και τροφοδοτούν τον εθνικισμό και στη γείτονα και στη χώρα μας.

Οι όροι αυτοί στην ΠΓΔΜ αξιοποιούνται από την κυβέρνηση Ζάεφ για να πιστοποιήσουν την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, στη δε Ελλάδα αξιοποιούνται από εθνικιστικές κυρίως δυνάμεις, για να προβάλουν τα δικά τους ανιστόρητα συνθήματα.

Ενιαίο «μακεδονικό» έθνος διαμορφωμένο ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ στη Βαλκανική, ούτε βέβαια κάποια ενιαία «μακεδονική» γλώσσα.

Και μόνο το γεγονός ότι ο όρος «Μακεδόνας» συνεχίζει να υπάρχει για τον προσδιορισμό των κατοίκων της συγκεκριμένης χώρας, έστω και με τον «μανδύα» της ιθαγένειας, γεννάει πολλά ερωτήματα και ανησυχίες για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Το ίδιο και οι αναφορές σε «μακεδονική» γλώσσα.

Το βέβαιο είναι ότι η χρήση αυτών των όρων μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και για διεκδικήσεις και για αμφισβητήσεις σε βάρος γειτονικών κρατών.

Ετσι, από τη μια μπορούν να σηκωθούν ζητήματα αναζήτησης «ομογενών Μακεδόνων» σε γειτονικά κράτη, ενώ από την άλλη π.χ. στην Ελλάδα να σηκωθούν εθνικιστικές αλυτρωτικές κορόνες με το εξίσου σήμερα ανιστόρητο «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», υπονοώντας κάποιοι θερμοκέφαλοι ότι εγείρεται θέμα και διεκδίκησης εδαφών από ό,τι προσδιοριζόταν παλιά, ως ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή της Μακεδονίας.

Το έργο το έχουν δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν οι λαοί των Βαλκανίων, που έγιναν θύματα στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, με το «διαίρει και βασίλευε», που βασίζεται στην υποδαύλιση εθνικισμών και αλυτρωτισμών, με την αξιοποίηση υπαρκτών ή μη μειονοτικών ζητημάτων.

Το ΚΚΕ, από το 1992, όταν τέθηκε το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, μετά τη διάλυση και τον διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τοποθετήθηκε στο ζήτημα αυτό από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας, της συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών κέντρων για αλλαγή συνόρων στην περιοχή.

Στήριξε τις θέσεις του πάνω στο αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Μακεδονία είναι ένας ευρύς γεωγραφικός χώρος και μετά τη λήξη του Β' Βαλκανικού Πολέμου και την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, το 1913, η Ελλάδα πήρε από αυτά τα εδάφη 51,57%, η Σερβία 38,30%, η Βουλγαρία περίπου 10% και η Αλβανία 0,5%.

Ηταν μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια ιστορικά, που δεν ανήκε αποκλειστικά στην Ελλάδα, και πλέον έχει μοιραστεί με τα υπάρχοντα σύνορα μεταξύ βαλκανικών κρατών.

Σε αυτήν την ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας μιλούσαν ελληνικά, αλβανικά, τη σλαβική διάλεκτο, εβραϊκά, αρμένικα, τουρκικά κ.ά. και κανένα στοιχείο δεν μπορεί να τεκμηριώσει πως μέσα σε αυτό το μωσαϊκό υπήρξε ή υπάρχει ξεχωριστή διαμορφωμένη ενιαία «μακεδονική» γλώσσα.

Επισημάναμε από την πρώτη στιγμή ότι η συμφωνία έχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού

Φυσικά, ένα τμήμα κατοίκων που έμεναν σε αυτό το κομμάτι, στην περιοχή της γεωγραφικής Μακεδονίας, μιλούσαν μια σλαβική διάλεκτο, την οποία συνεχίζουν να μιλούν και σήμερα βεβαίως που συνήθως προσδιοριζόταν, κι έτσι είναι, ως σλαβομακεδονική. Κι αυτό δεν το λέμε τώρα, το λέγαμε πάντα. Και όπως αυτήν τη γλώσσα τη μάθαιναν τα παιδιά, τη μιλούσαν τα παιδιά και στην Τασκένδη, που ανιστόρητα είπε ο κ. πρωθυπουργός και όπου αλλού ζούσαν παιδιά που μιλούσαν τα σλαβομακεδονικά ή ήταν Σλαβομακεδόνες.

Οπότε αυτά που λέγατε πριν κ. Τσίπρα, αν ακούτε τώρα γιατί δεν είσαστε μέσα στην αίθουσα... «άνθρακες ο θησαυρός»! Ολα αυτά όμως είναι κάτι διαφορετικό από την ύπαρξη, τον ισχυρισμό για ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.

Το ίδιο ισχύει για τη θέση περί «μακεδονικού» έθνους. Η θέση αυτή δεν πατάει στην πραγματικότητα γιατί δεν πληροί στην ενότητά τους τα κριτήρια που τονίζουν πως το έθνος, ως ιστορικά διαμορφωμένη σταθερή κοινότητα ανθρώπων, εμφανίστηκε πάνω στη βάση της κοινότητας της γλώσσας, του εδάφους, της οικονομικής ζωής και της ψυχοσύνθεσης, που εκδηλώνεται στην κοινότητα του πολιτισμού.

Το κυρίαρχο έθνος που υπάρχει στη FYROM συγκροτήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη βάση αυτών των όρων, με την οντότητα όμως που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, ενώ υπάρχουν πολλά δεδομένα, πολλά στοιχεία, πως μέχρι μια περίοδο, ως προσδιορισμός χρησιμοποιούνταν η σλαβική καταγωγή.

Κι αφήστε βέβαια κ. Τσίπρα και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ήσυχο τον Λένιν. Γιατί πολύς Λένιν και Μαρξ έπεσε κι αυτές τις μέρες, όπως συνήθως κάνετε, αρλουμπολογώντας εδώ μέσα στο κτίριο της Βουλής. Για την αυτοδιάθεση από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα με στόχο τη σοσιαλιστική επανάσταση μιλούσε και έγραφε ο Λένιν κι όχι για την αυτοδιάθεση όπως λέτε εσείς εντός των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Σας τα είπαμε και κατ' ιδίαν στις συναντήσεις μας, σας τα είπαμε και από το βήμα της Βουλής το περασμένο καλοκαίρι, θα επαναλάβουμε με τα ίδια ακριβώς λόγια, που σήμερα τα έχουν υιοθετήσει ως θέσεις και ευρύτερες δυνάμεις μέσα στον ελληνικό λαό.

Σας το είπαμε από την πρώτη στιγμή, που πήραμε στα χέρια μας το κείμενο της συμφωνίας, ότι έχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού.

Οχι για το όνομα, στο οποίο εντελώς λαθεμένα επικεντρώνεστε όλοι σας, οδηγώντας έτσι σε συνεχείς συμβιβασμούς και αποπροσανατολίζοντας τον λαό. Το όνομα μπορεί να έχει γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes, όμως, αυτό το ανατρέπετε σε μεγάλο βαθμό, με την αποδοχή και κατοχύρωση των εννοιών του «μακεδονικού» λαού, του «μακεδόνα» πολίτη, της «μακεδονικής» γλώσσας.

Από το καλοκαίρι ακόμα σας είχαμε ρωτήσει απ' αυτό το βήμα: Αφού προσδιορίστηκε, όπως λέτε, αυστηρά γεωγραφικά η ονομασία, ως Βόρεια Μακεδονία, ποιος λόγος συντρέχει, να μην ονοματίζεται και ο υπήκοος αυτής της χώρας, με αυτόν τον τρόπο και στα επίσημα έγγραφά του;

Ως πολίτης δηλαδή του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας, άρα Βορειομακεδόνας και η γλώσσα του ως η γλώσσα του κράτους της Βόρειας Μακεδονίας, άρα Βορειομακεδονική;

'Η γιατί δεν κάνατε το αυτονόητο, όπως το παρουσιάζετε, αφού μάλιστα λέτε ότι το αποδέχτηκαν στα Σκόπια - αλλά σε άλλο σημείο ξεχωριστά, σε άλλο άρθρο της συμφωνίας - ότι η γλώσσα τους είναι σλάβικη, ή όπως λένε ανήκει στην κατηγορία των νότιων σλαβικών γλωσσών;

Σας ξαναρωτάμε γιατί δεν προσδιορίζονται στη συμφωνία έστω για παράδειγμα ως Σλαβομακεδόνες; Γιατί δεν ονομάζεται η γλώσσα ως Σλαβομακεδονική; Κι επειδή μερικοί από σας λέτε ότι κάποιοι μιλάνε και την Αλβανική, σας απαντάμε λοιπόν ότι ας πρόσθεταν ότι ομιλείται και η Αλβανική, αφού το 25% είναι Αλβανοί.

Κάποιες τέτοιες διατυπώσεις δεν θα άφηναν ζωντανό και το σπέρμα του αλυτρωτισμού για να αξιοποιηθεί στο μέλλον από οποιονδήποτε.

Λέτε ότι δεν έγινε, γιατί έτσι γίνονται οι αμοιβαίοι συμβιβασμοί.

Αλλά κι έτσι να είναι, παραμένει στο διά ταύτα: Συμφωνία και συμβιβασμοί για ποιον στόχο;

Κι απαντάτε με τα λόγια και τις πράξεις σας, βεβαίως ξεκάθαρα, συμφωνία και συμβιβασμοί για τον ΝΑΤΟικό στόχο, με ενεργητικό ρόλο της Ελλάδας.

Και μετά από όλα αυτά, έχετε το θράσος να μας λέτε πως η συμφωνία σας βάζει τέλος στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό!

Παραχαράζετε συστηματικά τις θέσεις του ΚΚΕ

Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιποι παρατρεχάμενοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

Δεν σταματάτε όμως εδώ. Η αμηχανία σας και το στρίμωγμά σας είναι παραπάνω από φανερό.

Παραχαράζετε συστηματικά τις θέσεις του ΚΚΕ, με τη γνωστή οπορτουνιστική τακτική τού να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, όταν δεν λέτε συνειδητά ψέματα.

Το ΚΚΕ, από το 1992, είχε ξεκάθαρη και κρυστάλλινη θέση.

Τοποθετήθηκε στο ζήτημα από θέσεις αρχών, με στόχο την προώθηση της φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και την αλλαγή συνόρων στην περιοχή.

Κι ας αφήσουν αυτά που ξέρουν οι διάφοροι Γκοτζαμάνηδες του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν το ΚΚΕ άλλαξε θέση.

Γιατί, κ. Τσίπρα και κύριοι της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν μόνο οι Γκοτζαμάνηδες που απειλούν βουλευτές και που είναι βέβαια καταδικαστέοι. Υπάρχουν και οι Γκοτζαμάνηδες, τα "επιχειρήματα", τα διάφορα τρολ του διαδικτύου, τα διάφορα αρθρίδια και τα τουίτς, μας τα ξαναδιαβάσατε σήμερα εδώ, όχι οι βουλευτές, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, πριν από λίγο.

Αντιγράψατε μαζί με τα τρολ σας και κάποια άρθρα και τιτιβίσματα γνωστών ναυαγίων της ταξικής πάλης. Ανυπόληπτους πλέον πολιτικούς αγύρτες που σας περιβάλλουν όλο και πιο στενά τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, σας κατανοούμε, νέα γενιά ηγετών θέλει στην Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφει στην έκθεσή του, φιλικά προσκείμενη προς τις ΗΠΑ και θέλετε να δώσετε και προσωπικά, κ. Τσίπρα, τις εξετάσεις σας, μη σας προλάβουν άλλοι. Προφανώς, σας ενημέρωσαν για την έκθεση αυτή, την έχετε υπόψη σας και τι απαιτούν από σας και τους συνοδοιπόρους σας.

Υπάρχουν αρκετοί γκεμπελίσκοι, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, του διαδικτύου, που οργανώνουν προβοκάτσιες και συκοφαντίες με ψέματα, ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια!

Αυτούς τους καταδικάζετε; Καταδικάζετε τον διευθυντή του γραφείου Τύπου σας, κ. Τσίπρα, ο οποίος ανήμερα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων διέδιδε αυτές τις βρωμιές για το ΚΚΕ; Καρτερό τον λένε.

Ποιος έλεγε άλλα πριν και άλλα λέει τώρα; Το ΚΚΕ ή εσείς;

Για να σας θυμίσω, δεν είστε τόσο μικρός, το θυμόσαστε.

Αν κάποιοι έχουν συμμετάσχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια, ήταν το κόμμα σας, κ. Τσίπρα, ο Συνασπισμός, όταν το 1992, το 1993, όπου στελέχη του συμμετείχαν παρέα με όλο το γνωστό και σημερινό συνονθύλευμα στα διάφορα εθνικιστικά συλλαλητήρια, κάνοντας κριτική μάλιστα στο ΚΚΕ για ανθελληνικές θέσεις. Θα θυμόσαστε το γνωστό «όλοι πλην Λακεδαιμονίων»...

Η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τότε, συμμετείχε στις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, είχε αρνηθεί να υπογράψει κοινό ανακοινωθέν, σημειώνοντας τις αντιρρήσεις του ΚΚΕ στο να περιορίζεται το θέμα στο ονοματολογικό.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Είτε απαλειφθεί το όνομα είτε δεν απαλειφθεί, είτε υπάρξει παραλλαγή του, τα προβλήματα για την Ελλάδα αλλά και για τους λαούς των Βαλκανίων θα υπάρχουν, θα γίνονται όλο και πιο έντονα, εφόσον συνεχίζεται επέμβαση ξένων δυνάμεων στα Βαλκάνια, ηγετικών χωρών της ΕΟΚ (είναι η σημερινή ΕΕ) και των ΗΠΑ. Εφόσον συνεχιστεί η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε". Εφόσον χρησιμοποιούνται υπαρκτές αλλά και ανύπαρκτες μειονότητες ως μέσο επεμβάσεων και υποκίνησης εμφυλίου πολέμου, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα για τις μεγάλες δυνάμεις να κατακερματίζουν τα Βαλκάνια. Αυτή είναι η βασική αφετηριακή διαφωνία την οποία θέλαμε να την υπογραμμίσουμε για άλλη μια φορά και στη σημερινή σύσκεψη αλλά και δημόσια στον ελληνικό λαό».

Σας το καταθέτω για τα πρακτικά, να το δώσετε και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στους κυβερνώντες που άλλα λένε εδώ μέσα.

Το 2006, κι εγώ, ως μέλος τότε του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για το ζήτημα της ονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων, είχα δηλώσει:

«Το παιχνίδι με την Ιστορία για την εξυπηρέτηση σύγχρονων πολιτικών σχεδίων έχει αποκτήσει πλέον γενικευμένο και επικίνδυνο χαρακτήρα. Η λύση για τους λαούς της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, όλης της περιοχής βρίσκεται μόνο στη φιλία, στη συνεργασία και την αλληλεγγύη, βρίσκεται μακριά από την ιμπεριαλιστική πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", βρίσκεται μακριά και έξω από τις ευρωατλαντικές δομές».

Ορίστε κι αυτό για τα πρακτικά.

Το Φλεβάρη του 2008, η Αλ. Παπαρήγα, συνοδευόμενη από μένα τότε, συναντήθηκε με την Ντ. Μπακογιάννη, υπουργό Εξωτερικών της ΝΔ, η οποία την ενημέρωσε για το θέμα της ΠΓΔΜ.

Εκεί η Αλέκα Παπαρήγα είχε δηλώσει:

«Για άλλη μια φορά είπαμε στην κα Μπακογιάννη ότι παραμένουμε σταθεροί στη θέση που είχαμε διατυπώσει το 1992 για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληροί το όνομα της γειτονικής χώρας (...) Σήμερα μας απειλεί ενδεχομένως καινούρια φωτιά με τη δημιουργία αμερικανικών προτεκτοράτων στα Βαλκάνια. Ενα απ' αυτά είναι και το Κοσσυφοπέδιο που ανεξαρτητοποιείται, αλλά και η ΠΓΔΜ. Κι αυτό που μας ανησυχεί, πάνω απ' όλα κι ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το όνομα, είναι το γεγονός ότι οι λαοί των Βαλκανίων έχουν γίνει κλοτσοσκούφι στη διαπάλη, που γίνεται στην περιοχή, ηγετικών μεγάλων δυνάμεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας που μπήκε πρόσφατα με το ενεργειακό. Και σ' αυτό το κλοτσοσκούφι είναι μπλεγμένη και η Ελλάδα, η οποία λόγω των δεσμεύσεών της έχει και τα λιγότερα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα όποια περίπλοκα προβλήματα υπάρχουν».

Ορίστε κι αυτό για τα πρακτικά.

Σας επισυνάπτω για τα πρακτικά επίσης ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, επίσης το 2008, λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ:

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Πρέπει με την πάλη του να βάλει βέτο σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ».

Επίσης, σας επισυνάπτω Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις το 2011, όπου έγραφε:

«Τις εξελίξεις στην περιοχή σφραγίζει η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Η στρατηγική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, η πιο άμεση εμπλοκή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σηματοδοτεί γενικότερα αρνητικές εξελίξεις για τους λαούς της περιοχής.

Ταυτόχρονα κι ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις διακηρύσσουν πως συζητούν μόνον το όνομα της γειτονικής χώρας, στην πραγματικότητα η αστική τάξη της ΠΓΔΜ θέτει με κάθε ευκαιρία ζήτημα αναγνώρισης "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας. Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλους εσάς, που τσακώνεστε μόνο για το όνομα της γειτονικής χώρας, προέβαλλε την ανάγκη να μπουν εμπόδια στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και να απαλειφθούν οι αλυτρωτισμοί, που εμπεριέχονται στην αναγνώριση "μακεδονικής" ταυτότητας και γλώσσας».

Το ίδιο κάνει και τώρα. Ποιος λοιπόν άλλα έλεγε πριν και άλλα λέει τώρα; Το ΚΚΕ ή εσείς;

Οι μεντεσέδες αργά ή γρήγορα σκουριάζουν και τους πετούν στα σκουπίδια

Κι αυτό, πρώτα απ' όλα, ενοχλεί εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλετε να κρύψετε τις πομπές σας, θέλετε να κρύψετε ότι η πολιτική σας εξυπηρετεί τα πιο επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συκοφαντείτε το ΚΚΕ, επειδή αποκαλύπτει το ρόλο σας.

Ο,τι και να πούμε εμείς είναι λίγο, σας το λένε οι φίλοι σας οι Αμερικάνοι όταν οι ίδιοι σας αποκαλούν γεωπολιτικό μεντεσέ.

Προσέχετε, όμως, γιατί οι μεντεσέδες, αργά ή γρήγορα, σκουριάζουν. Κι όταν σκουριάζουν τους πετάνε στα σκουπίδια. Εκεί που θα καταλήξετε κι εσείς...

Κυρίες και κύριοι,

Καμία σχέση δεν έχει ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός με τον γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Καμία σχέση δεν έχει ο κοσμοπολιτισμός του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του με τον διεθνισμό και τη φιλία των λαών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, καταψηφίζουμε αυτήν τη συμφωνία. Λέμε όχι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Και απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

Να παλέψει για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτήν τη φυλακή.

Να πάρει τη θέση του στον αγώνα με το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η αλληλεγγύη, η φιλία, η κοινή πάλη των λαών.

Για να ακολουθήσουν οι λαοί το δικό τους δρόμο, να βρεθούν πραγματικά οι ίδιοι οι λαοί επιτέλους στην εξουσία, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο ελληνικός λαός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ