Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Η ελπίδα βρίσκεται στη λαϊκή οργάνωση και στο ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Σε συγκέντρωση στην Ελευσίνα μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Στην καρδιά της Ελευσίνας, της εργατούπολης που έχει πληρώσει για τα καλά τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης αλλά και της κρίσης, που συγκεντρώνει χιλιάδες εργάτες σε βιομηχανίες και κάθε είδους επιχειρήσεις, που η ανεργία και η εκμετάλλευση τσακίζουν κόκαλα, που τα εργατικά «ατυχήματα» είναι στην ημερήσια διάταξη, μίλησε, το βράδυ της Τετάρτης 23 Γενάρη, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συγκέντρωση το λόγο πήρε επίσης ο Κώστας Κώνστας, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «δίκαιη ανάπτυξη» τσακίζει τις ανάγκες των εργαζομένων

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης μιλώντας στους συγκεντρωμένους θύμισε την κυβερνητική φιέστα που έγινε λίγες μέρες αφότου είχαν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας. Υπενθύμισε ότι τότε η κυβέρνηση είχε ρίξει το φταίξιμο στους ίδιους τους πνιγμένους και τους κατεστραμμένους, και όχι στις βιομηχανίες που άναρχα μπάζωσαν ρέματα και ποτάμια, στο καπιταλιστικό κράτος που έφερε και πέταξε στην κυριολεξία χωρίς κανένα σχεδιασμό και υποδομές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα δούλευαν στα εργοστάσια, ως καύσιμη ύλη για την καπιταλιστική κερδοφορία. Οπως είπε, ήταν μια φιέστα για το κεφάλαιο και εξαπάτηση για το λαό της περιοχής: Ηρθαν για να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους για τη μετατροπή όλης της περιοχής σε διαμετακομιστικό κέντρο και τις μεγάλες ευκαιρίες για το κεφάλαιο για κερδοφορία. Δράσεις και μέτρα στήριξης της βιομηχανίας και του τομέα των εφοδιαστικών αλυσίδων, κίνητρα από το ΕΣΠΑ και τον «αναπτυξιακό» νόμο, χρηματοδότηση από το Ταμείο Υποδομών και παρουσίαση της κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο με γεωστρατηγική σημασία για την ευρύτερη περιοχή!


Πίσω από τα ψέματα και τα μεγάλα λόγια στα οποία είναι άφταστοι, έκλεισαν το μάτι στους κεφαλαιοκράτες να έρθουν εδώ που έχουν εξασφαλίσει με τους νόμους τους πάμφθηνους εργάτες, «ευέλικτους», χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράρια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακή αργία, με προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες και χωρίς κανένα εμπόδιο από κρατικούς ελέγχους, περιβαλλοντικούς όρους και δεσμεύσεις.

Μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη. Αυτό προκλητικά το ονόμασαν «παραγωγική ανασυγκρότηση» και «δίκαιη ανάπτυξη»!

Ο Γ. Πρωτούλης αφού ανέφερε αρκετά ακόμα παραδείγματα για την περιοχή της Ελευσίνας, σημείωσε ότι από αυτά μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα:

«Πρώτον, ότι αυτό είναι το περιεχόμενο της ανάπτυξης που υπόσχονται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα και αυτό το περιεχόμενο είναι βαθιά αντιλαϊκό: Από τη μία, επενδύσεις που γίνονται σε ορισμένους τομείς και, από την άλλη, χώροι που μαραζώνουν, όπως τα Ναυπηγεία, εργοστάσια όπου εφαρμόζονται αντεργατικά μέτρα και μετά κλείνουν, όπως η "Χαλυβουργική", επιχειρήσεις που οδεύουν προς πλήρη ιδιωτικοποίηση, όπως τα ΕΛΠΕ, με αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και εκεί.

Δεύτερον, καταρρίπτεται το επιχείρημα που ακούγαμε και ακούμε ότι δήθεν οι αγώνες, οι απεργίες, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κλείνουν τις επιχειρήσεις. Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν η κρίση του συστήματος και επιλογές των ιδιοκτητών τους να μεταφέρουν τα κεφάλαια από δω και από κει για να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους».

Να κλείσει η χωματερή στη Φυλή!

Στην ομιλία του, το στέλεχος του ΚΚΕ ξεχώρισε επίσης το τεράστιο πρόβλημα που αφορά όλη τη Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο Πεδίο, αυτό της υγειονομικής βόμβας στη χωματερή της Φυλής. Ανέδειξε ότι η διοίκηση Δούρου όχι μόνο επεκτείνει τη συγκεκριμένη χωματερή, αλλά βάζει μπροστά και άλλη μια αντίστοιχη δομή στο Γραμματικό, ενώ με άθλιο τρόπο προσπαθεί να στρέψει τους κατοίκους της μιας περιοχής ενάντια στους κατοίκους της άλλης. Αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ υπογράμμισε: «Είναι ώρα, χωρίς χάσιμο χρόνου, χωρίς άλλες αυταπάτες, να απαιτήσουμε να κλείσει το αίσχος της Φυλής, να διεκδικήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς μεγαλοεργολάβους και εταιρείες που κάνουν μπίζνες με την υγεία του λαού, με ενιαίο κρατικό φορέα, με ανακύκλωση στην πηγή, με χώρους ελεγμένους που να καθοριστούν με κριτήρια επιστημονικά, που να προστατεύουν την ποιότητα της ζωής, με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη δικαιώματα.

Εχουμε επίγνωση ότι αυτός ο σχεδιασμός έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι' αυτό απορρίπτεται μετά βδελυγμίας και από την περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ όπως και προηγουμένως και την ίδια ώρα χρηματοδοτούν φιέστες όπως αυτή που αποφάσισαν για την "Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" με πρώτο προϋπολογισμό 8.667.400 ευρώ!

Για να τα κονομήσουν λίγοι πουλώντας πολιτιστικά εμπορεύματα με ντεκόρ μια από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας μας, με εργάτες χωρίς δικαιώματα, που δουλεύουν σε καθεστώς δουλοκτησίας, με την ανεργία να αυξάνει, να πνίγεται στην πρώτη βροχή και αν δεν πνίγεται να γίνεται λίμνη, να πνίγονται η περιοχή και οι κάτοικοι από τα σκουπίδια, να πνίγονται η περιοχή και οι κάτοικοι από τη ρύπανση. Και την ίδια στιγμή αντί να δίνονται κονδύλια για την ανακούφιση των περιοχών δίνονται στην Ανώνυμη Εταιρεία που έστησαν για το φαγοπότι και στις επιχειρήσεις. Τώρα θα φορέσουν στην Ελευσίνα και το στέμμα της βασίλισσας της Ευρώπης. Η πιο εξόφθαλμη εξαπάτηση και ταυτόχρονα η πιο τραγική ειρωνεία.

Κοιτάμε μπροστά! Η δύναμη της λαϊκής αντεπίθεσης είναι το ΚΚΕ με το κόκκινο γαρίφαλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια. Εδώ είναι η ελπίδα, στην οργάνωση και πάλη του εργαζόμενου λαού, όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ