Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντώνης ΔΑΒΑΝΕΛΟΣ

Συνταξιούχος «Ολυμπιακής», πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Για πολλούς πλέον από εμάς που συμμετείχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαχθεί πολύτιμη (και πικρή) πείρα που δεν επιδέχεται δεύτερες αναγνώσεις, αφενός μεν γιατί πατάει στέρεα στη ζοφερή πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί από την άγρια και ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αφετέρου γιατί μέσα από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ διαλύθηκαν μια σειρά από αυταπάτες που ισοδυναμούν με αυτόματη ιδεολογικοπολιτική, προγραμματική, ιστορική και στρατηγική δικαίωση του ΚΚΕ.

Αν η καπιταλιστική κρίση των τελευταίων ετών υπαγόρευσε την πριμοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως νέου πόλου κυβερνητικής εξουσίας για την αποφυγή μιας κρίσης πολιτικής διαμεσολάβησης από τις σαρωτικές επιπτώσεις στο κοινωνικό πεδίο, η συνέχεια, για έναν κόσμο που στρατεύτηκε ανυστερόβουλα, συνοδεύτηκε και από την εκκωφαντική χρεοκοπία μιας μακράς θεωρητικής παράδοσης του «ευρωκομμουνισμού» και των ιδεών της «ανανέωσης» και έστειλε στον κάδο ανακύκλωσης της Ιστορίας τις συνειδητά συντηρούμενες αυταπάτες περί του «ειρηνικού» - κοινοβουλευτικού δρόμου της ανατροπής, περί της ανάγκης συμμετοχής των κομμουνιστών σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης, περί του «αδιαμεσολάβητου» και «αυθόρμητου» των κινημάτων και άλλα πολλά... Κι αυτό λέγεται καραμπινάτος οπορτουνισμός και ασκηθήκαμε πολλοί και για μεγάλο διάστημα στις γραμμές του!

Κάθε έντιμος εργαζόμενος, κάθε ριζοσπάστης αριστερός που εξακολουθεί να διαθέτει ηθικό πολιτικό έρμα σήμερα, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την τεράστια συνδρομή του ΚΚΕ μέσα από τη συνεπή του στάση για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, μέσα από τις επιστημονικά γειωμένες θεωρητικές του επεξεργασίες, μέσα από τη δράση του ΠΑΜΕ ως μοχλού ανασύνταξης του ταξικού εργατικού κινήματος στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κοινωνικής Συμμαχίας, αλλά και μέσα από την πολιτική ποιότητα, τη συγκρότηση και το ήθος των μελών και στελεχών του.

Η αυτοκριτική, και ιδίως όταν γίνεται με παρρησία, δηλαδή ανοιχτά και δημόσια, οφείλει να τροφοδοτεί το στοιχείο της πολιτικής συστολής, που είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, συστράτευση και συμπόρευση με το ΚΚΕ, τόσο στις προσεχείς πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, όσο και στο πραγματικό πεδίο που ασκείται η ταξική σύγκρουση στη χώρα μας.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όσοι προερχόμαστε από μια τέτοια διαδρομή! Είναι ο δικός μας φόρος τιμής απέναντι στην 100χρονη πορεία της ιστορικής πολιτικής μήτρας της «Ουτοπίας» στη χώρα μας! Στηρίζουμε παντού και με κάθε τρόπο τη δράση και τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ! Είναι η οφειλή στα παιδιά μας! Είναι η οφειλή μας στο Μέλλον!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org