Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Μπροστά οι ανάγκες του λαού

Από την πορεία ενάντια στην ανεργία το 2016
Από την πορεία ενάντια στην ανεργία το 2016
«

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να μας στηρίξει για την επανεκλογή μας, ώστε να συνεχιστεί η παρέμβαση και η δράση υπέρ του λαού».

«5 χρόνια μετά συνεχίζουμε. Μπροστά οι ανάγκες του λαού. Να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο αυτής της δημοτικής αρχής». Με αυτό το σύνθημα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Πατρέων απευθύνει πλατύ κάλεσμα στον πατραϊκό λαό να συμμετάσχει στον «Δημόσιο απολογισμό και την παρουσίαση του έργου της» και να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την επανεκλογή της στη διοίκηση του δήμου, την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ (Ηπείρου 8 και Φαβιέρου).

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή και τον δημόσιο απολογισμό, επισημαίνει στον «Ριζοσπάστη»:

«Προχωράμε για τις εκλογές της 19ης Μάη με ψηλά το κεφάλι. Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο πατραϊκός λαός, τον κάναμε να αισθανθεί περήφανος για την επιλογή του. Πορευτήκαμε μαζί με την πλειοψηφία του πατραϊκού λαού στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Να υπάρχει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, χωρίς φτώχεια. Να μπορούν τα παιδιά μας να ανοίξουν τα φτερά τους και να γευτούν τη χαρά της ζωής. Να είναι οι γειτονιές, η πόλη μας, με λυμένα τα προβλήματα λειτουργίας της. Στο κέντρο της προσοχής μας ήταν και είναι οι ανάγκες των παιδιών μας, των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, αγροτών.

Ο Κώστας Πελετίδης
Ο Κώστας Πελετίδης
Η διεκδίκηση της ευθύνης διοίκησης του δήμου μας δεν ξεκινά από το μηδέν, είμαστε πιο έμπειροι, αποδείξαμε στην πράξη, χωρίς πολλά λόγια κενού περιεχομένου, ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον αγώνα του πατραϊκού λαού για επιβίωση και δουλειά. Ως δημοτική αρχή πήραμε μέτρα, ανάσες ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, νοικοκυρέψαμε την πόλη, τις υπηρεσίες του δήμου. Με πολύ λιγότερο προσωπικό, με 60% λιγότερα χρήματα στα ταμεία του δήμου σε σύγκριση με το 2010, κρατήσαμε όρθια την πόλη. Δεν ήμασταν τα καλά παιδιά της κυβερνητικής εξουσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Ημασταν απέναντι σε όλους εκείνους που προωθούν αντιλαϊκές πολιτικές (κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ενωση, Περιφέρεια κ.α.). Απαιτήσαμε ό,τι ανήκει στο λαό της πόλης. Με τον πατραϊκό λαό διεκδικητή πετύχαμε νίκες, αποδείχτηκε ότι οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Η παραλιακή ζώνη χάρη σε αυτούς τους αγώνες παραχωρήθηκε στον δήμο. Το Νότιο Πάρκο είναι γεγονός, το απολαμβάνει η πόλη μας. Η διέλευση του τρένου, χάρη σε αυτούς τους αγώνες, δεν θα καταστρέψει την πόλη, περνώντας επιφανειακά, αλλά θα έχουμε το αντίθετο, υπογειοποίηση, προαστιακό, γραμμικό πάρκο 6,5 χιλιομέτρων. Χάρη στους αγώνες μας θα παίρνουμε το νερό αδάπανα από το φράγμα Πείρου - Παραπείρου. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, θα έχουμε όλα όσα διεκδικούμε.

Ο πατραϊκός λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί, δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση, πατώντας στη στέρεα βάση ότι η συντριπτική πλειοψηφία χάνει γιατί κερδίζουν οι λίγοι. Ζητούμε να είμαστε και πάλι η δημοτική αρχή της πόλης μας. Δουλεύοντας μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, από θέσεις διεκδίκησης - αντιπολίτευσης στους ισχυρούς, μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Δεν πρέπει να αφήνουμε το γνωστό παρελθόν να έρθει και να ανακόψει μια πορεία επίλυσης λαϊκών προβλημάτων, να έχουμε ξανά κυρίαρχους αυτούς που έφεραν στη χώρα μας και στην πόλη μας τα γνωστά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα συγκρουστούν συγκεκριμένες πολιτικές. Εμείς θα προβάλουμε την ανάγκη ο πατραϊκός λαός να έχει μια δημοτική αρχή που έμπρακτα θα αγωνίζεται μαζί του για να έχει αυτά που δικαιούται. Να έχει εργασία, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες, ζωή στις γειτονιές, ελεύθερους χώρους, Πολιτισμό, Υγεία, Παιδεία, ειρήνη.

Θα αγωνιστούμε ώστε να σταματήσει η δυστυχία των πολλών να μετατρέπεται σε κέρδος για τους λίγους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ