Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμοι, διαμελισμένα κράτη, προσφυγιά

«Οσο πιο μεγάλη είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας, τόσο πιο μεγάλο είναι το "πλυντήριο" για να "ξεπλύνει" τα εγκλήματα του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού με τις εκατόμβες νεκρών, την ανείπωτη δυστυχία, την προσφυγιά που έχει προκαλέσει ανά τον κόσμο», ανέφερε ο Μανώλης Συντυχάκης, σχολιάζοντας, στην αρχή της ομιλίας του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, την επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ στην οποία έχει επιδοθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε, «έχει αναλάβει ρόλο προπομπού των ευρωατλαντικών σχεδίων, με τη δημιουργία νέων πολυάριθμων ΝΑΤΟικών βάσεων ανά την Ελλάδα, την αναβάθμιση του επιχειρησιακού ρόλου της βάσης της Σούδας, μετατρέποντας το νησί σε πλωτό αεροπλανοφόρο και ορμητήριο για νέες δολοφονικές στρατιωτικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική».

Χαρακτήρισε τη συμφωνία «επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή, τη συνεργασία των λαών» καθώς οξύνει τα ζητήματα αλυτρωτισμού, με διατυπώσεις που, όπως ανέφερε, «έχουν τη σφραγίδα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, για να συντηρούνται ο αλυτρωτισμός και ο εθνικισμός και στις δύο χώρες, για να βρίσκουν πάντα το πάτημα να επεμβαίνουν και να διαιρούν τους λαούς». Πρόσθεσε πως «η γεωστρατηγική αναβάθμιση, για την οποία μάχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό των εγχώριων και αμερικανικών μονοπωλιακών ομίλων, ισοδυναμεί με ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κάτι που ευθέως ομολογείται στην πρόσφατη Εκθεση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει πως είναι ο αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, δίνοντας απάντηση στα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί «πατριωτικής», «προοδευτικής», ακόμα και «αντιιμπεριαλιστικής» συμφωνίας, σημείωσε ότι «η μόνη πραγματική διεθνιστική και πατριωτική στάση από τη σκοπιά του λαού είναι αυτή της εναντίωσης στα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ, είναι αυτή της εναντίωσης στη συμφωνία των Πρεσπών, η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών, για την οποία το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις».

Τόνισε ακόμη πως το «ναι» της κυβέρνησης έχει τον ίδιο παρονομαστή με το «όχι» από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής «αφού όχι μόνο δεν ασχολούνται με τον ΝΑΤΟικό χαρακτήρα της συμφωνίας και το τι υπηρετεί, αλλά δεν τον αμφισβητούν, επειδή συμφωνούν».

«Ακριβώς σε αυτήν την ουσία θεωρούμε πως θα πρέπει να σταθεί ο λαός για να καταλάβει την κάθε πολιτική δύναμη, να δει τι σημαίνει το "όχι" και το "ναι" του κάθε κόμματος», σημείωσε, προσθέτοντας πως «μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα μπορεί να δει κανείς πιο καθαρά γιατί κοσμοπολίτες και εθνικιστές, υπερασπιστές της αστικής τάξης και των συμφερόντων της συναντιούνται στην επίθεση, στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, στην αντικομμουνιστική εμπάθεια. Ενοχλούνται από τις σταθερές και κρυστάλλινες θέσεις του όσο και τη δράση του ενάντια στα σχέδια των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην περιοχή, ενάντια στους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ».

«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι συστατική επιστολή για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και αυτός είναι ο στόχος, η πραγματική ουσία της συμφωνίας», ανέφερε ο Κώστας Στεργίου, επισημαίνοντας ότι είναι τουλάχιστον πρόκληση, εμπαιγμός και κοροϊδία να διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι η συμφωνία είναι προοδευτική όταν την έχουν προσυπογράψει και χαιρετίσει όλοι οι εκπρόσωποι των μακελάρηδων των λαών, από τον Τραμπ, την Μέρκελ, μέχρι τον ακροδεξιό Πρόεδρο της Αυστρίας, Κουρτς.

Υπογράμμισε πως «είναι τουλάχιστον ανοησία να πιστεύει κανείς ότι μία συμφωνία που φέρει φαρδιά - πλατιά τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ μπορεί πραγματικά να εξαλείψει αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, τις συνθήκες εκείνες δηλαδή που υποδαυλίζουν και γεννούν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις». Πρόσθεσε ότι «η πικρή αλήθεια», που επιβεβαιώνεται και από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, «είναι ότι όπου βάζει το χέρι του το ΝΑΤΟ οι λαοί δεν μπορούν να εφησυχάζουν. Το αποτέλεσμα είναι διαμελισμένα κράτη, πόλεμος και προσφυγιά. Μια συμφωνία ΝΑΤΟικής κοπής, όπως αυτή των Πρεσπών, δεν μπορεί να αποτελέσει καμία εγγύηση για τους λαούς ότι μπορεί να ζήσει ειρηνικά και αδελφωμένα».

Εκανε καθαρό ότι το ΚΚΕ είναι με τους λαούς, με τη δυνατότητα που έχουν να συγκρουστούν με τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να αποδεσμευτούν από αυτούς και να γίνουν οι ίδιοι αφέντες στις χώρες τους με τη δική τους εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ