Σάββατο 26 Γενάρη 2019 - Κυριακή 27 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ
Ενάντια στην κυβερνητική επιδρομή παραμένουμε στο πλάι της λαϊκής οικογένειας

Ο Βαγγέλης Σίμος
Ο Βαγγέλης Σίμος
Στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ενημερώνει σταθερά τον λαό της πόλης, να οργανώσει τις διεκδικήσεις του, να ανακουφίζει τους εργαζόμενους που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική, στέκεται ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ξεχωρίζοντας το πρόβλημα της χωματερής της Φυλής, προαναγγέλλει τις νέες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα μαζί με φορείς της περιοχής και σημειώνει για την κοροϊδία της Περιφέρειας και της κυβέρνησης:

«Ενώ οι ίδιοι δήλωναν όταν εκλέχτηκαν πως θα έκλειναν τη χωματερή στη Φυλή και ότι δεν θα έφτιαχναν κανένα νέο ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ, τώρα επεκτείνουν την ήδη υπάρχουσα με άλλο ένα "κύτταρο" στη Φυλή και επιλέγοντας το παλιό λατομείο του "Μουσαμά" για υποδοχή αποβλήτων, κάτι που θα μετατρέψει το Θέατρο Πέτρας σε σκουπιδότοπο. Μάλιστα, δημιουργούν και νέα χωματερή στο Γραμματικό... Η Περιφέρεια και η Δούρου προσπαθεί τώρα να εμφανιστεί ότι δήθεν στέκεται δίπλα στο λαό της Δυτικής Αττικής, κοροϊδεύοντας διπλά και πραγματοποιώντας και μια ατιμία. Γιατί δεν φτάνει που επεκτείνει χωματερή της Φυλής, αλλά βάζει και τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας να αντιπαρατίθενται με τους κατοίκους του Γραμματικού για το πού θα πάνε τα σκουπίδια, ενώ η ίδια τα στέλνει και στις δυο περιοχές! Εχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η χωματερή της Φυλής αποτελεί ενεργή υγειονομική βόμβα και κρίσιμο παράγοντα υποβάθμισης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου.

Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις διαχρονικά, και η σημερινή, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αποκομιδής και της επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων ως πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Με αφορμή τις εξελίξεις, έχουμε προβεί σε μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως σε μάζεμα υπογραφών κατοίκων, φορέων, συλλόγων και σωματείων, σε συσκέψεις πολιτών και φορέων, σε κινητοποιήσεις στην πόλη μας καθώς και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε νέα συγκέντρωση για να γνωστοποιήσουμε τις εξελίξεις στον πετρουπολιώτικο λαό, ύστερα μάλιστα και από το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα».

Ο Β. Σίμος προσθέτει ότι παρά το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Διοίκηση, η δημοτική αρχή συνεχίζει να παλεύει και να διεκδικεί. Αναφέρει ακόμα την προσπάθεια του δήμου να αφαιρέσει βάρη από τη λαϊκή οικογένεια: «Αναπόσπαστο κομμάτι είναι οι παροχές της Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου μας, με σκοπό να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση παρέχουμε μια σειρά από ελαφρύνσεις, όπως πολύ χαμηλά δημοτικά τέλη, μη επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης οι περισσότερες δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού για τα παιδιά είναι δωρεάν».

Τέλος, σημειώνει για τα εμπόδια που συναντάει η δημοτική αρχή: «Είναι τροχοπέδη για εμάς η πολιτική της κυβέρνησης, που περικόπτει συνεχώς τη χρηματοδότηση προς τους δήμους, όπως και η απαγόρευση στους δήμους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Παρ' όλα αυτά, με ό,τι μέσα έχουμε, συμβάλλουμε στη στήριξη κάθε λαϊκής οικογένειας του δήμου μας και των ευπαθών μας ομάδων. Η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η λαϊκή οικογένεια δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό κι εμείς παλεύουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική στο πλάι της λαϊκής οικογένειας, όπως άλλωστε κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να πάρουμε μέτρα που θα την ανακουφίσουν και θα την ελαφρύνουν από την κυβερνητική επιδρομή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ