Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΒΓΑ»
Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχώρησαν, τη Δευτέρα 21/1, οι εργαζόμενοι στην «ΕΒΓΑ», με θέμα τις εξελίξεις με την εργολαβοποίηση του τμήματος πωλήσεων της επιχείρησης, τις απολύσεις που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβρη και την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις που επιδιώκει η εργοδοσία. Το επιχειρησιακό Σωματείο είχε κηρύξει 2ωρη στάση εργασίας τις ώρες της συνέλευσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή σε αυτή.

Οι εργαζόμενοι εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να προκηρύξει προειδοποιητική 24ωρη απεργία στην περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει σε νέες απολύσεις, ενώ αποφάσισαν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στο εργοστάσιο.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα στον αγώνα για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα ημερομίσθια για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για την τριμερή συνάντηση που έγινε στις 14/1 στο υπουργείο Εργασίας. Στη συνάντηση η εργοδοσία παρουσίασε τις 5 απολύσεις που έκανε το Δεκέμβρη ως μέρος της «αναδιοργάνωσής» της, στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού», ενώ το Σωματείο κατήγγειλε τα σχέδια συνολικά του ομίλου «Φιλίππου», στα οποία περιλαμβάνονται οι δεκάδες απολύσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στις «ΕΒΓΑ», «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΜΙΜΙΚΟΣ», «ELBISCO» και «ΦΑΓΕ».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, ώστε να αντιμετωπίσουμε δυναμικά την όποια επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματά μας, να προστατέψουμε τη δουλειά όλων μέσα από το συλλογικό μας όργανο, το σωματείο μας», τονίζει το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχώρησε σε 11 απολύσεις(10/3/2012)
Συνεχίζεται η εργοδοτική επιθετικότητα(21/12/2010)
Απεργούν σήμερα οι εργάτες(2/12/2010)
Πρωτοβουλίες αγωνιστικού συντονισμού(6/10/2010)
Νέα 48ωρη απεργία από αύριο(31/10/2009)
Ξεκίνησε χτες βράδυ η μάχη της περιφρούρησης(23/10/2009)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org