Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σύσκεψη για την ενίσχυση του αγώνα των συμβασιούχων

Με αίτημα την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησής τους

Σε πλατιά ανοιχτή σύσκεψη καλεί η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Σωματείων του Δημοσίου για οργάνωση του αγώνα με αίτημα την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Η Επιτροπή καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου και όλες τις Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων να υιοθετήσουν την πρόταση και να συμμετέχουν με σχετικές αποφάσεις στη σύσκεψη την Τετάρτη 30/1, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel», με στόχο τον καθορισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας συμμετέχουν: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η πρόταση της Επιτροπής την οποία καλεί να υιοθετήσουν τα σωματεία είναι η εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η πρόταση θα κατατεθεί άμεσα στο προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια «χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία και πρόσφατα από την Εκπαίδευση, αλλά και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου, κατέβηκαν στους δρόμους και απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους, εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι "δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος".

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Τώρα η κυβέρνηση έχει και το "μαχαίρι και το πεπόνι". Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org