Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 22 Γενάρη 2019 - αριθ. φύλλου: 13170

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τίμησε αξιωματικούς που αγωνίστηκαν μαζί με το Κόμμα στην 100χρονη διαδρομή του

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργάνωσε την Κυριακή η Επιτροπή της ΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας


ΣΕΛ.  8  -  10
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να γυρίσει την πλάτη ο λαός σε όσους θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο αμερικανοΝΑΤΟικό φυλάκιο

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη δημοσιοποίηση έκθεσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ


ΣΕΛ.  5

Οχι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

  • Οχι στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό
  • Αθήνα: 6.30 μ.μ. στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ)
  • Θεσσαλονίκη: 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ξεκίνησε η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών, συνεχίστηκε χτες η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία, αξιοποιώντας και τις εθνικιστικές κραυγές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και άλλων κομμάτων, που δεν αμφισβητούν τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.
  • ΚΚΕ: Σήμερα η καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών - ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM.

ΣΕΛ.  4   -   5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Προπαγάνδα made in USA

Η προπαγανδιστική μηχανή της κυβέρνησης και άλλων αστικών επιτελείων, οι φανεροί και αφανείς μηχανισμοί που πήραν μπροστά για τα καλά τις τελευταίες μέρες για να εξωραΐσουν την επαίσχυντη αμερικανοΝΑΤΟική συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, την ξέρουν καλά τη δουλειά.

Οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια, που κάνουν με τη συμφωνία αυτή το επόμενο επικίνδυνο βήμα τους, έχουν εξάλλου πλούσιο παρασκήνιο και προϊστορία.

Αποκαλυπτικά μεταξύ άλλων είναι τα όσα έχει καταγράψει ο «Ριζοσπάστης» για το τριετές πρόγραμμα «οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, πρόγραμμα που εκπόνησε προ τριετίας το «Ινστιτούτο Μελέτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Πανεπιστημίου Κολούμπια, με επικεφαλής έναν πρώην υψηλόβαθμο σύμβουλο στο αμερικανικό ΥΠΕΞ και στον ΟΗΕ.

Οπως προκύπτει, το Πανεπιστήμιο διέθεσε ένα «σημαντικό ποσό» για τη «βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ», στο πλαίσιο του οποίου αναπτύχθηκαν επαφές με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) και άλλες επιχειρηματικές ενώσεις, με ανθρώπους της Τοπικής Διοίκησης και βέβαια με ΜΜΕ, που προπαγάνδιζαν την ανάγκη να επιτευχθεί λύση με την ΠΓΔΜ στα ΝΑΤΟικά πρότυπα.

Ολη αυτήν τη «δραστηριότητα» συνοψίζει και προαναγγέλλει ότι θα γενικευτεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα η ίδια η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους στόχους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που βγήκε στη δημοσιότητα την περασμένη βδομάδα.

Εκεί, ανάμεσα σε άλλα που περιγράφουν τη μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με κομβικό ρόλο στην προώθηση των σχεδίων των ΗΠΑ στα Βαλκάνια μέσα και από την «πλήρη εφαρμογή» της συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθαρίζεται ορθά - κοφτά ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ θα αξιοποιήσει ακόμα πιο ενεργά ΜΚΟ, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ΜΜΕ, «πολιτιστικά» και θρησκευτικά ιδρύματα, προκειμένου «οι Ελληνες πολίτες να κατανοήσουν τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να υποστηρίξουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τις ΗΠΑ, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή».

Με δυο λόγια, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, με παρέμβαση που θυμίζει άλλες, πολύ σκοτεινές εποχές, και προφανώς προσβλέποντας και στις ανεκτίμητες υπηρεσίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχει συμβάλει όσο λίγοι στο «ξέπλυμα» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, προαναγγέλλει μια «καταιγίδα» από παρεμβάσεις και στήσιμο μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε η ελληνική κοινωνία να... κατανοήσει και να στοιχηθεί με τα προτάγματα των ΗΠΑ.

Είναι σε αυτό το «πνεύμα» που οργιάζει τις μέρες αυτές η αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής προπαγάνδα από την πλευρά της κυβέρνησης και διαφόρων μηχανισμών, με στόχο είτε να αποσιωπήσουν τελείως, είτε να εξωραΐσουν τους βρώμικους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετεί η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Είναι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο που οργιάζει η κούφια αντιπαράθεση κοσμοπολιτών και εθνικιστών, που σηκώνουν τον αχό της ονοματολογίας για να κρύψουν τη συμφωνία τους με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετούνται με τη συμφωνία και αποτελούν κοινή συνισταμένη τους.

Μέσα από ένα τέτοιο πρίσμα βλέπει κανείς πιο καθαρά και γιατί κοσμοπολίτες και εθνικιστές υπερασπιστές της αστικής τάξης και των συμφερόντων της συναντιούνται στην επίθεσή τους απέναντι στο ΚΚΕ, αφού ενοχλούνται από τις σταθερές και κρυστάλλινες θέσεις του, όσο και τη δράση του ενάντια στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, ενάντια στους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ που «ταΐζουν» η ίδια η συμφωνία και οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια.


ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΛΒΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΛΒΟ
ΑΤΤΙΚΗ - ΚΙΝΕΤΑ
ΑΤΤΙΚΗ - ΚΙΝΕΤΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Σε χώρους δουλειάς και γειτονιές το κάλεσμα για πιο ισχυρό ΚΚΕ
  • Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις των Κομματικών Οργανώσεων για την παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρειες και δήμους.
  • Καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών.

ΣΕΛ.  12  -  16


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Οργάνωση του αγώνα ενάντια στη λειτουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό
  • Κινητοποίηση την περασμένη Κυριακή ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - Περιφέρειας
  • Κατεπείγουσα Ερώτηση στην Κομισιόν για το θέμα κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  21
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  20
ΕΚ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Συγκέντρωση αύριο για τις ελλείψεις στη ΜΕΘ

ΣΕΛ.  20
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Εκτεταμένα επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΣΕΛ.  4
ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τις νέες καταγγελίες του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  11,   28


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org