Τετάρτη 23 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις ενάντια στην απληρωσιά

Να καταβληθεί άμεσα το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ομίλου «Euromedica» απαιτεί το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών.

Ηδη το Σωματείο έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τους εργαζόμενους της κλινικής «Αθήναιον». Η καταγγελία πρόκειται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη στις 12.30 μ.μ. και το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να παρευρεθούν στη συνάντηση, στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Γλυφάδας - Δάφνης (πλατεία Φλέμιγκ 2, Ηλιούπολη). Μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οπως σημειώνει το Σωματείο, «όλα τα προηγούμενα χρόνια οι εργαζόμενοι του ομίλου με τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά έχουμε δώσει σκληρούς αγώνες με στόχο να βάλουμε τέλος στην απλήρωτη εργασία. Δηλώνουμε και σήμερα ότι από αυτόν το στόχο δεν παραιτούμαστε. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι στο βαθμό που αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα, όταν καταβλήθηκαν μισθοί και επιδόματα, αυτό έγινε κυρίως εξαιτίας της πίεσης που ασκήσαμε οργανωμένα και συλλογικά. Η ασυδοσία και η αναλγησία της εργοδοσίας του ομίλου στηρίζεται στην αντεργατική πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η ουσιαστική ανυπαρξία ελεγκτικών μηχανισμών, η κωλυσιεργία που επιδεικνύουν οι ηγεσίες του υπουργείου Εργασίας, το φιλοεργοδοτικό νομικό πλαίσιο, έχουν δώσει τη δυνατότητα στην εργοδοσία του ομίλου "Euromedica" να κρατάει απλήρωτους για χρόνια τους συναδέλφους».

Απλήρωτες Κυριακές από την εταιρεία «Simos Food Group»

Στο μεταξύ, την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά από τον εργοδότη και τους προϊστάμενους της εταιρείας «Simos Food Group» σε βάρος εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματικών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού. Για τα ζητήματα αυτά, το Σωματείο προχώρησε σε κινητοποίηση στις 19 Γενάρη.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η εταιρεία δεν έχει καταβάλει, όπως όφειλε, τα προβλεπόμενα στους εργαζόμενους για τις Κυριακές που εργάστηκαν. Αυτό έρχεται να συμπληρώσει την τρομοκράτηση που δέχονται οι συνάδελφοι, με τις απειλές πως αν έρθουν σε επαφή με το Σωματείο θα χάσουν τη δουλειά τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία το κάνει αυτό, αρκεί να θυμηθούν οι παλαιότεροι ότι πριν την ύπαρξη του Σωματείου δεν πλήρωνε καν τις Κυριακές που εργαζόμασταν. Ως Σωματείο έχουμε ενημερώσει την εργοδοσία ότι αν δεν καταβάλει τα προβλεπόμενα στους συναδέλφους και αν δεν σταματήσει τις απειλές προς τους εργαζόμενους, θα προβούμε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και σε κινητοποιήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργιάζει η εργοδοσία και στους οίκους ευγηρίας(24/4/2020)
Εξόρμηση στη «SIMOS FOODS» ενάντια στη στοχοποίηση συνδικαλιστή(25/12/2019)
Αντιδρούν σε απολύσεις, απληρωσιά και υποχρεωτικές άδειες(9/7/2015)
Καλούν σε ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στη «Euromedica»(16/2/2013)
Κινητοποίηση για δεδουλευμένα(8/5/2012)
Αποθρασύνθηκε η εργοδοσία(19/6/2010)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org