Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θέλει ισχυρή πλειοψηφία για νέα αντιλαϊκά μέτρα

«Απόλυτη προτεραιότητα» της ΝΔ χαρακτήρισε τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με το ΔΣ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον λαό - για να αποκαταστήσει «την αξιοπιστία της Ελλάδας και να ανακτηθεί η πιστοληπτική της ικανότητα και η συστηματική και ασφαλής πρόσβασή της στις αγορές».

Πρόσθεσε, άλλωστε, ότι «για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας (...) χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα προτάξει τις μεταρρυθμίσεις με επίκεντρο τη μείωση των φόρων και το συμμάζεμα του κράτους, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία», μια κυβερνητική πλειοψηφία, δηλαδή, ικανή να περάσει σειρά νέων αντιλαϊκών μέτρων, προσπαθώντας να πείσει ότι το κόμμα του μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή αυτή για το κεφάλαιο αποτελεσματικότερα από τη σημερινή κυβέρνηση.

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μίλησε για «ανάγκη σημαντικής μείωσής τους», προσθέτοντας ότι χρειάζονται «άμεσες δράσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, λαμβάνοντας παράλληλα συγκεκριμένα μέτρα για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ