Παρασκευή 11 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχολεία χωρίς θέρμανση σε Ρόδο και Ταύρο

Στην «κατάψυξη» κάνουν μάθημα οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρόδου. Επισημαίνει το Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου σε σχετική αναφορά του: «Εκτός από τις περιπτώσεις εισροής υδάτων από τις βροχές στις αίθουσες (Εργαστήριο Μηχανολογίας, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων), έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε και τη μη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης μέσα στο χειμώνα!». Οι μαθητές τονίζουν ότι κάνουν μάθημα το βράδυ οπότε το ψύχος και η υγρασία είναι πιο έντονα σε σχέση με το πρωί, σημειώνοντας: «Η δημοτική αρχή Ρόδου και οι αρμόδιες υπηρεσίες της είναι από τα τέλη του Οκτώβρη ενήμερες για τα προβλήματα του σχολικού μας συγκροτήματος, ιδίως για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Οι σωληνώσεις έχουν σαπίσει, με αποτέλεσμα σχεδόν τα 2/3 του σχολικού συγκροτήματος να μην έχουν καθόλου θέρμανση, ενώ στο υπόλοιπο 1/3 παρά τα μπαλώματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε (επίσκεψη), εμφανίζουν συνεχώς νέα προβλήματα (...) Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στην τελευταία προσπάθεια αποκατάστασης λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης έσπασε το δοχείο διαστολής, με αποτέλεσμα να αναμένουμε ακόμη την αποκατάσταση αυτής της βλάβης».

Οι μαθητές υπογραμμίζουν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και απαιτούν, μεταξύ άλλων, «άμεσα να στείλει τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων και Υποδομών ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης, είτε να τοποθετήσουν άλλες μορφές θέρμανσης - κλιματισμού (air- condition) σε αίθουσες και εργαστήρια».

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, το οποίο, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στην Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, για άλλη μια χρονιά «βρέθηκε ανοχύρωτο μπροστά στο σφοδρό ψύχος. Το πρόβλημα με τη θέρμανση του σχολείου είναι χρόνιο, καθώς οι σωληνώσεις είναι χαλασμένες, τα δε κλιματιστικά που είχαν τοποθετηθεί στις αίθουσες - όσα λειτουργούν - αδυνατούν να θερμάνουν τον χώρο, ιδιαίτερα τις μέρες με παγωνιά». Απαιτεί δε άμεση επίλυση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ