Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει συγκέντρωση την Πέμπτη 8/11, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για το δικαίωμα στη δουλειά, απευθύνοντας κάλεσμα σε «όλους τους συναδέλφους και ειδικά αυτούς που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

«Η εργασιακή ανασφάλεια και η εντατικοποίηση δεν ξεχωρίζουν εργασιακές σχέσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή του και καλεί «να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων καλώντας στην κινητοποίηση σημειώνει: «Μαζί δώσαμε τον αγώνα 4 χρόνια τώρα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας απέλυσε και τώρα η αστική δικαιοσύνη ολοκληρώνει το έργο της απολύοντάς μας σταδιακά ανά δήμο, ακολουθώντας κατά γράμμα το Σύνταγμα που όλοι μαζί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν. Ηρθε η ώρα να ξαναβγούμε στο δρόμο του αγώνα χωρίς αυταπάτες, ενάντια στο μέλλον που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς! Απαιτούμε τώρα νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου».

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Αθήνας και για τον σκοπό αυτό δρομολογεί λεωφορείο που θα αναχωρήσει στη 1 μ.μ., έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Για την κάλυψη των εργαζομένων που θα συμμετέχουν έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας (12.30 μ. - 2.30 μ.μ.).

Κινητοποίηση με αντίστοιχο περιεχόμενο διοργανώνει την ίδια μέρα και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org