Κυριακή 2 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα και επιφυλακή

Μετά την απεργία της περασμένης Πέμπτης και την πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, όπου η ΔΑΣ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συνέχισης του αγώνα με εναλλαγές μορφών πάλης. Ωστόσο, με ευθύνη των παρατάξεων «Συνδικαλιστική Ανατροπή» και ΔΑΚΕ, δεν λήφθηκε απόφαση.

Αμέσως μετά, η ΔΑΣ - ΟΤΑ σημείωνε σε ανακοίνωσή της, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους: «Εχουμε μπροστά μας έναν σκληρό και διαρκή αγώνα που δεν τελειώνει σήμερα. Συνεχίζουμε». Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί αύριο Δευτέρα σε Γενικές Συνελεύσεις στους δήμους και σε περίπτωση που διαπιστωθεί εκτεταμένη απληρωσιά των συμβασιούχων να απαντήσουν με νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Συνοψίζοντας τον πολυήμερο αγώνα και την παρακαταθήκη που αφήνει για τη συνέχεια, η ΔΑΣ - ΟΤΑ χαιρετίζει «τους χιλιάδες συναδέλφους που συνέβαλαν στην επιτυχία των κινητοποιήσεων. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα την ανάδειξη του κοινού αγωνιστικού μετώπου μονίμων και συμβασιούχων εργαζομένων. Η καθαρή μας πρόταση, μετατροπής όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, βοήθησαν τόσο στη δημιουργία του κοινού αγωνιστικού μετώπου, όσο και στη στήριξη και αλληλεγγύη της κοινωνίας σε αυτό τον αγώνα, παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχτήκαμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ