Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ»
Η εργοδοσία και οι συνδικαλιστές της χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων

Την εργοδοσία της επιχείρησης «Κελαϊδίτης ΕΠΕ», που χρωστά ένσημα σε εργαζόμενους και προσπαθεί να εμποδίσει να μπουν, αλλά και την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου, που στηρίζει τα σχέδιά της, καταγγέλλει η Επιτροπή Εργαζομένων του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας στη εν λόγω επιχείρηση.

Η Επιτροπή αναφέρει ότι η εργοδοσία έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης να μπουν τα ένσημα που χρωστά, ενώ στη συνεδρίαση της αρμόδιας υπηρεσίας που εξέτασε την ένστασή της «ζήτησε και πήρε αναβολή γιατί όπως είπε είχε "κόλλημα", δεν μπορούσε να έρθει στη συνεδρίαση».

Παράλληλα, σημειώνει, «η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου είναι σε συνεννόηση με την εργοδοσία. Κανείς από την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου δεν ήταν εκεί (σ.σ. στη συνεδρίαση), ενώ στο ΙΚΑ είχαν ενημερωθεί πως στην αναβολή συμφωνούσε το επιχειρησιακό σωματείο και γι' αυτό δεν ήρθε! Η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου απέδειξε για μία ακόμα φορά διά της απουσίας της ότι είναι το καλύτερο στήριγμα στα σχέδια της εργοδοσίας».

Η Επιτροπή αναδεικνύει και τις ευθύνες της αρμόδιας υπηρεσίας, «καθώς έδωσε αναβολή ενώ μπορούσε να απορρίψει το αίτημα της εργοδοσίας και να μπουν τα ένσημά μας. Τα στοιχεία που έχουν είναι αδιάψευστα, μέχρι και σε επιτόπιο έλεγχο που έχει κάνει το ίδιο το ΙΚΑ έχουν διαπιστωθεί όσα διεκδικούμε. Στην ουσία αυτή η απόφαση στηρίζει την εργοδοσία. Προκλητική ήταν η στάση μέλους της επιτροπής, που υπερασπίστηκε το δικαίωμα της εργοδοσίας να ζητάει αναβολές και να μας έχει ανασφάλιστους».

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζί της «για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Ταυτόχρονα, να κάνουμε όλα όσα χρειάζονται για να αλλάξουμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου, που δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ