Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ
Ζητά από την κυβέρνηση περισσότερη αστυνομοκρατία στα συνδικάτα!

Τον ολοένα και πιο ξετσίπωτο χαρακτήρα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή τη συνάντηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι εργατοπατέρες διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο γιατί σωματεία και εργαζόμενοι προβαίνουν σε... «αλλεπάλληλες παρεμποδίσεις» των οργίων νοθείας που οργανώνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα. Πολύ περισσότερο, απαίτησαν ξεδιάντροπα την ένταση της κρατικής καταστολής και αστυνομοκρατίας μέσα στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (όπως έγινε πρόσφατα στο νόθο «συνέδριο» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης), μιλώντας για «αναγκαιότητα διασφάλισης της δημοκρατικής νομιμότητας» και αναφέροντας ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου να εργάζονται σε αυτήν την κατεύθυνση»!

«Πλέον η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα», απαντάει το ΠΑΜΕ. «Μπροστά στην καθημερινή αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους από το ΠΑΜΕ, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησαν με την κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν, ζήτησαν τα συνέδρια της ΓΣΕΕ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων να γίνονται με τα ΜΑΤ και το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας (...) Ετσι νομίζουν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τον υπονομευτικό ρόλο τους, στους διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων. Μιλάμε για έναν ξετσίπωτο κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Και το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Τα συνέδρια των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δεν είναι για τα οφίτσια και τα προνόμια των συνδικαλιστών. Είναι για τον προσανατολισμό και το ρόλο των συνδικάτων. `Η θα είναι με το μεγάλο κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό ή με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους να τους διώξουν από τα συνδικάτα. Είναι επικίνδυνοι. Τα συνδικάτα να μην αφήσουν έρμαιους τους εργαζόμενους στα νύχια του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, τους οποίους απλόχερα στηρίζουν για να γεμίζουν τα σεντούκια τους με ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνο τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αφορά όλη την εργατική τάξη, το λαό. Αφορά την ίδια τη βελτίωση της ζωής τους, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς οργάνωση, χωρίς συμμετοχή στα σωματεία.

Και στου βοδιού το κέρατο να κρυφτούν, θα βρουν μπροστά τους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org