Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο οργανώνουν σήμερα στην Αθήνα, στις 12 μ. στην Ομόνοια, Επιτροπές Συμβασιούχων στους ΟΤΑ, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, στηρίζοντας τον αγώνα τους, έχει κηρύξει στάση εργασίας (11 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου), καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, απευθύνοντας κάλεσμα στους συμβασιούχους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της.

Αντίστοιχα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σήμερα για τους συμβασιούχους και κάθοδο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, επικυρώνοντας απόφαση της συνέλευσης των συμβασιούχων που ανήκουν στη δύναμή του.

Στάση εργασίας στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Στο μεταξύ, σε στάση εργασίας προχωρά σήμερα Τρίτη (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου) το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, συνεχίζοντας τον αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Απαιτεί από την κυβέρνηση τη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Το ταξικό μας σωματείο, κόντρα στην αδιαφορία της συμβιβασμένης εργοδοτικής πλειοψηφίας της ομοσπονδίας ΠΟΕ ΔΕΥΑ, έδωσε αγώνα για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας και είναι το μοναδικό σωματείο σε επίπεδο ΔΕΥΑ, που κρατά τους συμβασιούχους με παρατάσεις στην εργασία τους», τονίζει στην ανακοίνωσή του, ενώ καλεί το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας «να πάρει θέση και να οργανώσει την πάλη μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, κόντρα στη συμβιβασμένη εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ».

Το Σωματείο διεκδικεί: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τροποποίηση των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των ΔΕΥΑ του νομού, για κάλυψη όλων των υπηρεσιών ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης, με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Σύνταξη κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας. Φτηνά έως μηδενικά κοινωνικά τιμολόγια, για τους μακροχρόνια άνεργους, ώστε να μην στερείται κανείς του δικαιώματος πρόσβασης στα δίκτυα ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ