Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνέχεια στον αγώνα, κόντρα και στις διασπαστικές κινήσεις της δημοτικής αρχής

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι 26 απολυμένοι συμβασιούχοι στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Καλαμάτας, διεκδικώντας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας την επαναπρόσληψή τους.

Χτες, για άλλη μια μέρα βρέθηκαν από το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, με βάρδιες που κάλυψαν όλο το ωράριο εργασίας, συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτών και συγκεντρώνοντας υπογραφές συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα τους.

Στις ανακοινώσεις συμπαράστασης από σωματεία και φορείς προστέθηκαν ο Παμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικών και Αστικών Λεωφορείων Μεσσηνίας.

Την ίδια ώρα όμως που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και δυναμώνει η αλληλεγγύη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας «η δημοτική αρχή απαντά με κινήσεις διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων. Επιλεκτικά καλεί εργαζόμενους για εργασία με αδιευκρίνιστες σχέσεις, αφού δεν τηρεί ούτε τις νόμιμες διαδικασίες».

Το Σωματείο καταγγέλλει τις κινήσεις αυτές και καλεί την Επιθεώρηση Εργασίας για σχετικό έλεγχο.

«Καλούμε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί την αγωνία των συναδέλφων μας και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των οικογενειών τους», τονίζει το Σωματείο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με αυτές τις ενέργειες στις πραγματικότητα η δημοτική αρχή αποδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει από την έλλειψη προσωπικού. Σε αυτήν τη βάση, την καλεί «να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν το αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ