Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Κινητοποιήσεις σήμερα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στην Αθήνα, συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή

Από τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους την περασμένη βδομάδα
Από τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους δήμους την περασμένη βδομάδα
Σε κινητοποιήσεις και συνελεύσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηγουμενίτσα προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στους δήμους, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αιχμή το αίτημα για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της Παναττικής Επιτροπής των συμβασιούχων, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου θα καταθέσουν σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, πρόταση νόμου για την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 15.000 εργαζόμενοι απειλούνται να πεταχτούν στην ανεργία καθώς οι παρατάσεις των συμβάσεών τους κρίθηκαν παράνομες από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, τους νόμους και το Σύνταγμα που έχουν διαμορφώσει οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση.

Αγώνας κόντρα στον εφησυχασμό και την απογοήτευση

Η σημερινή κινητοποίηση καθώς επίσης η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, με κλείσιμο όλων των γκαράζ, τη μέρα που θα δημοσιευθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κάτω από το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Παράλληλα, στην ίδια σύσκεψη, οι συμβασιούχοι από μια σειρά δήμους της Αττικής έκαναν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωσή τους, συγκροτώντας Παναττική Επιτροπή, που θα οργανώνει τον αγώνα τους μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο.

«Ο,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τον δικό μας αγώνα», αναφέρει στην πρώτη της ανακοίνωση η Παναττική Επιτροπή και καλεί τους συμβασιούχους να παλέψουν «για το δικαίωμά μας στη ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμά μας να φέρνουμε στο τέλος του μήνα στην οικογένειά μας ένα μισθό για να ζήσει, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Η Επιτροπή τονίζει πως οι εργαζόμενοι έχουν βαρεθεί την προπαγάνδα της κυβέρνησης, που, σε κάθε ευκαιρία, τους διαβεβαιώνει πως «κάνει ό,τι μπορεί με σεβασμό απέναντι στους εργαζόμενους και το Σύνταγμα». Η κυβέρνηση, σημειώνουν, «καλλιεργεί τον εφησυχασμό ότι δήθεν θα βρει λύση, την ίδια στιγμή που τέτοια λύση δεν έχει βρει για τους χιλιάδες συναδέλφους μας από τη Βόρεια Ελλάδα που παραμένουν 5 μήνες απλήρωτοι αλλά και για τους συναδέλφους στους δήμους που ακόμα οι δημοτικές αρχές δεν τους έχουν επαναπροσλάβει». Από κοντά η πλειοψηφία των δημάρχων, «που ενώ στην αρχή χάρηκαν με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τώρα εμφανίζονται στο πλευρό μας, παίρνοντας ανώδυνες αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια ότι μας θέλουν. Είναι οι ίδιοι που έχουν ήδη αποφασίσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στις οποίες δουλεύουμε». Τέλος, η Επιτροπή σχολιάζει τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ που εξακολουθεί να μην εγγράφει τους συμβασιούχους στα σωματεία της.

«Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην ανεργία και ας το πάρουν χαμπάρι. Οργανώνουμε τη πάλη μας, δημιουργούμε επιτροπές συμβασιούχων σε όλους τους δήμους», καταλήγει η Επιτροπή και καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Εργαζόμενοι που πήραν το λόγο στη σύσκεψη της Παρασκευής, μεταξύ άλλων, μετέφεραν την πείρα από τις κινητοποιήσεις που κατέληξαν στη μετατροπή μεγάλου μέρους των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου το 2004, εξήγησαν πως και οι ίδιοι βρίσκονταν στην ίδια θέση που βρίσκονται σήμερα οι συμβασιούχοι και υπενθύμισαν πως η μετατροπή των συμβάσεων δεν έγινε επειδή την επέτρεπαν οι νόμοι και το Σύνταγμα, αλλά επειδή την επέβαλαν η πάλη και ο αγώνας των εργαζομένων.

«Δίνουμε έναν αγώνα δίκαιο αλλά όχι εύκολο», τόνισαν στους συναδέλφους τους και τους κάλεσαν να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους καλούν να προσαρμόσουν τα αιτήματά τους σε όσα προβλέπουν οι αντεργατικοί νόμοι.

«Γυρίζω σπίτι και κοιτάζω τα παιδιά μου στα μάτια γιατί συνεχίζω να παλεύω για το δικαίωμα στη δουλειά», είπε μια συμβασιούχος που πήρε το λόγο. Αλλοι μετέφεραν την προσπάθεια δημοτικών αρχών να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, μέσα από προϊστάμενους και επόπτες που «συμβουλεύουν» να απέχουν από τις κινητοποιήσεις, να μείνουν μακριά από το Συνδικάτο, μοιράζοντας παράλληλα ψεύτικες ελπίδες πως έτσι μπορεί να είναι σε αυτούς που θα δοθεί παράταση.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-- Κινητοποίηση θα γίνει σήμερα, Τρίτη, και στην Πάτρα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, στις 12 το μεσημέρι, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας, τα Σωματεία Καθαριότητας και Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πάτρας και την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Πάτρας.

-- Συνέλευση συμβασιούχων - παρατασιούχων των δήμων της περιοχής οργανώνουν σήμερα, Τρίτη, το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Λάρισας και η Επιτροπή Εργαζομένων, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσπρωτίας οργανώνει σήμερα, Τρίτη, συγκέντρωση στη 1 μ.μ., στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ηγουμενίτσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμέριστη στήριξη στην πάλη για να μην υπάρξει ούτε μία απόλυση(2022-03-22 00:00:00.0)
Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά(2022-03-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-11-06 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-07-03 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Αθήνα(2018-03-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ