Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αύριο η κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 μ.μ. καλούν σωματεία του Δημοσίου

Παναττική στάση εργασίας (12 μ. έως το τέλος του ωραρίου) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη δουλειά με ημερομηνία λήξης.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, σωματεία του Δημοσίου καλούν σε συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

Μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σε ανακοίνωσή του καλεί στη στάση και στη συγκέντρωση, προβάλλοντας τα αιτήματα: Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος απευθύνουν ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, οι Σύλλογοι Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής, Εργαζομένων στους δήμους Ηλιούπολης, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας - Ειδυλλίας, οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Σωκράτης» κ.ά.

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει επίσης η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο

Στη Θεσσαλονίκη, σε συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας (12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας) και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκέντρωση αύριο, στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, οργανώνει επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, με αντίστοιχη στάση εργασίας. Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και η ΕΛΜΕ Λήμνου.

Καλέσματα του ΠΑΜΕ σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος (επικουρικός, με μπλοκάκι, μέσω ΟΑΕΔ ή ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικός) από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι και να γίνουν επιπλέον μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, είναι τα αιτήματα αιχμής που προβάλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση.

Για τους εργαζόμενους μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, τους περίπου 3.500 εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ, τους 3.950 επικουρικούς, τους 8.000 περίπου εργαζόμενους σε σίτιση - καθαριότητα και τεχνικές υπηρεσίες, «για όλους αυτούς τους συναδέλφους μας, ο υπουργός Υγείας απέρριψε το αίτημα για μονιμοποίησή τους, αν και αναμφισβήτητα είναι αναγκαίοι (...) αλλά κυρίως έχουν δικαίωμα και ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα...», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί επίσης η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, προβάλλοντας μεταξύ άλλων τα εξής κύρια αιτήματα: «Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Απαιτούμε εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων! Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ