Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Συνεχίζονται η έρευνα και η προσπάθεια εκμετάλλευσης

Κοντά στην καρδιά και όχι στο κεφάλι ήταν τα τραύματα που προκάλεσαν το θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον Ελληνα ιατροδικαστή Θ. Βουγιουκλάκη, που εξέτασε τη σορό του, μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς. Ο ιατροδικαστής είπε ότι είδε δύο διαμπερή τραύματα, ότι δεν υπήρξε εξ επαφής πυροβολισμός (σε αντίθεση με «πληροφορίες» που διακινούνταν τις προηγούμενες μέρες από διάφορους κύκλους για χαριστική βολή στο κεφάλι), ωστόσο τα τραύματα στην πλάτη και το στήθος έχουν ήδη συρραφεί από τον Αλβανό ιατροδικαστή που εξέτασε πρώτος το σώμα, και γι' αυτό δεν υπήρχε νόημα να συλλεχθούν παραπάνω στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Κ. Κατσίφα μιλάει για «παραποίηση στοιχείων», λέγοντας πως οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν τελικά στον ιατροδικαστή να δει τη σορό μόνο για πέντε λεπτά και ενώ είχαν ήδη πλύνει το άψυχο σώμα του 35χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία παράδοσης της σορού του 35χρονου στην οικογένειά του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χτες ο ΑΝΤ1, οι γονείς του 35χρονου πέρασαν στην Ελλάδα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και έδωσαν κατάθεση σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., καταθέτοντας - σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό - πως ο γιος τους δεχόταν πιέσεις από την αλβανική αστυνομία, που τον παρακολουθούσε στενά το τελευταίο δίμηνο και μάλιστα τον είχε καλέσει, δύο 24ωρα πριν το θάνατό του.

Σύμφωνα εξάλλου με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε την Τρίτη το βράδυ την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη. «Στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική εισαγγελία. Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό Σύνταγμα και το Ποινικό Δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας», τονίζουν. Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης ήρθε ως απάντηση στην είδηση ότι έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ομογενούς θα διεξαγάγουν και οι ελληνικές αρχές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κηδεία στους Βουλιαράτες(2018-11-08 00:00:00.0)
Μόνο ανησυχία προκαλεί η εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις(2018-10-30 00:00:00.0)
Νεκρή δημοσιογράφος που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς(2018-10-09 00:00:00.0)
Τα Δυτικά Βαλκάνια από τα ...μέσα(2017-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ