Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία στους Βουλιαράτες

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να γίνει στους Βουλιαράτες της Αλβανίας η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός στις 28 Οκτώβρη μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία.

Η σορός του αποδόθηκε χτες στην οικογένειά του από τις αλβανικές αρχές, ενώ στους Βουλιαράτες αναμένεται να φτάσουν αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο (και) η κηδεία του να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης εθνικιστικών κύκλων των δύο χωρών. Αλλωστε, και ο Κατσίφας είχε αναπτύξει σχετική δραστηριότητα.

Εξάλλου, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών αστυνομικών και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, καθώς η αλβανική πλευρά εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο επεισοδίων σήμερα, στη διάρκεια της κηδείας, καθώς και προβοκάτσιας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αλβανική πλευρά έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μικροεντάσεις στα σύνορα συμφωνήθηκε και από τις δύο χώρες να αυξηθούν τα άτομα στον διαβατηριακό έλεγχο στην Κακαβιά και να συμμετάσχουν και ειδικές ομάδες ώστε να αποφευχθεί η μακροχρόνια αναμονή.

Η Κακαβιά ορίστηκε, άλλωστε, το σημείο όπου θα αναπτυχθούν Αλβανοί και Ελληνες αξιωματικοί οι οποίοι στην ουσία θα ανταλλάσσουν πληροφορίες. Λέγεται, εξάλλου, ότι ο ίδιος ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας θα βρίσκεται στην περιοχή της κηδείας.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους των πούλμαν που θα μεταφέρουν Ελληνες για την κηδεία του 35χρονου και ότι κυρίως οι έλεγχοι αυτοί θα γίνονται κατά τη διαδρομή μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εχοντας κάνει ήδη μια «χαρτογράφηση», πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι μεγάλο ποσοστό ατόμων που θα πάνε στην κηδεία, προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα και την Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ