Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΚΟΒ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινητοποίηση καταδίκης των φασιστών και της δημοτικής αρχής που τους «ξεπλένει»

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Με μαζική και μαχητική κινητοποίηση απάντησαν χτες οι Οργανώσεις Ελληνικού - Αργυρούπολης - Γλυφάδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην προκλητική ενέργεια της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης - Ελληνικού, να αναθέσει το άνοιγμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου σε σχηματισμό φασιστικού συνονθυλεύματος ένστολων.

Με συνθήματα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, αλλά και ενάντια στις δυνάμεις που τον «ξεπλένουν», όπως η δημοτική αρχή, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, απόγονοι αντιστασιακών, εργαζόμενοι και κάτοικοι διαδήλωσαν στις γειτονιές της πόλης, καλώντας το λαό να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, και οι διαδηλωτές με πορεία κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά - Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Φασίστες, τσιράκια των αφεντικών, ξανά θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».

Θυμίζουμε ότι η ακροδεξιά ομάδα «ΟΔΕΥΩ (Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας)» είχε προσκληθεί από τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης - Ελληνικού για να ανοίξει την παρέλαση της πρόσφατης επετείου, φορώντας στολές παραλλαγής, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν καλυμμένοι με φούμο και φώναζαν τα γνωστά απαράδεκτα αλυτρωτικά συνθήματα για τη Μακεδονία. Οι συγκεκριμένοι στο παρελθόν έχουν εμπλακεί σε ρατσιστικές και εθνικιστικές δραστηριότητες, όπως στην κατάληψη του χώρου που προορίζεται για μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα, στην περιφρούρηση του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα, ενώ διαφημίζουν στο διαδίκτυο ασκήσεις παραστρατιωτικού τύπου που διοργανώνουν σε βουνά, ποτάμια κ.α.

Η δημοτική αρχή, υπερασπιζόμενη την επιλογή της, που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο τάγμα εφόδου «Ελληνες πολίτες», που «παρέλασαν περήφανα»! Η αντιδραστική της ρητορεία φτάνει να χαρακτηρίζει «εθνομηδενιστές» και «ανθρώπους που ονειρεύονται νέο εμφύλιο» όσους κατήγγειλαν το «ξέπλυμα» που κάνει στους ακροδεξιούς. Ο δε αντιδήμαρχος της πόλης συνεχάρη τα φασιστοειδή για τον «άψογο σχηματισμό» τους!

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η διοίκηση του δήμου επέλεξε να καλέσει τους απογόνους των ταγματασφαλιτών, αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, την ημέρα του τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Η συγκεκριμένη ομάδα δεν είναι τυχαία, έχει δείξει ρατσιστική και εθνικιστική δράση με την κατάληψη στον Βοτανικό, σε χώρο όπου επρόκειτο να ανεγερθεί τέμενος, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση εθνικιστικών συλλαλητηρίων, οργανώνοντας παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις.

Η παρουσία αυτής της φασιστικής ομάδας στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" σε παντός είδους φασίστες της περιοχής, με αποτέλεσμα την επίθεση φασιστοειδών στο χώρο "Καλλίπολη" στο Ελληνικό, αλλά και το γράψιμο φασιστικών συνθημάτων στο ΕΠΑΛ της Αργυρούπολης».

Επιπλέον όπως επισημαίνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλα αυτά γίνονται «σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στέκεται σημαιοφόρος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, με τη συμφωνία των Πρεσπών να οξύνει τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και στις δύο πλευρές».

Με τη χτεσινή τους κινητοποίηση, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ κάλεσαν το λαό της Αργυρούπολης και του Ελληνικού να καταδικάσει την παρουσία της συγκεκριμένης φασιστικής ομάδας, αλλά και να δυναμώσει την κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και τον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αντιτασσόμενος στο φασισμό, στον εθνικισμό και στο ρατσισμό, και στο σύστημα που τους γεννά.

  • Το περιστατικό στην παρέλαση καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας. «Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πάρουμε θέση απέναντι σε ένα τέτοιο γεγονός. (...) Τέτοιες πρακτικές αποτελούν προσβολή για την ιστορική μνήμη του λαού μας. Ακόμα περισσότερο, η μαθητική παρέλαση αμαυρώθηκε από την παρουσία φασιστών, ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω παρήλαυναν οι μαθητές του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελληνικού, δηλαδή παιδιά διωγμένα από τις πατρίδες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πρόσφυγες που βρίσκονται στο στόχαστρο της εγκληματικής ΧΑ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην ξαναπροσκληθούν φασιστοειδή σε εκδήλωση(23/4/2013)
Παρεμβάσεις σε πολλούς δήμους(30/10/2012)
Καταδίκη των φασιστικών ενεργειών(20/11/2003)
Τιμήθηκε η 58η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης(10/5/2003)
Δυναμική η παρέμβαση των φιλειρηνιστών στις παρελάσεις(30/10/2001)
Αντιφασιστική διαδήλωση στο Βερολίνο(15/3/2000)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org